Acasă Stiri 3 filme de animaţie de excepţie la Institutul Francez din Bucureşti (VIDEO)

3 filme de animaţie de excepţie la Institutul Francez din Bucureşti (VIDEO)

178
0
||
||

animest+logo 3 filme de animaţie de excepţie la Institutul Francez din Bucureşti (VIDEO) 3 filme de animaţie de excepţie la Institutul Francez din Bucureşti (VIDEO) animest logoInstitutul Francez din Bucureşti si Anim’est vă invită la o nouă serie de filme pentru copii la sala de cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia nr. 77).

Începând cu data de 17 mai, micii cinefili vor putea urmări trei filme de excepţie.


Spotul este realizat de Vasi Alboiu/ SENIORHYPER.

Filmul care va deschide seria adresată copiilor peste 3 ani este „Kirikou şi vrăjitoarea (17 – 18 – 24- 25 mai).

Kirikou e un băieţel dintr-un sat din Africa, asupra căruia Karaba, vrăjitoarea, a aruncat un cumplit blestem: izvorul a secat, iar oamenii dispar în mod misterios. Kirikou vrea să elibereze satul de vrăjitoare şi să-i descopere secretul.

Pe data de 23 şi 24 va fi difuzat „Ernest și Célestine, nominalizat la premiile Oscar 2014 si premiat la Festivalul de la Cannes şi la gala César.

„Ernest şi Célestine” este povestea unui urs uriaş, răcit şi înfometat, care cotrobăie prin gunoaie. Tocmai când e gata să înfulece orice îi iese în cale, îl opreşte un strigăt ascuţit de şoricel. Încearcând să-şi salveze viaţa, Célestine reuşeşte să i-o întoarcă pe dos pe cea a lui Ernest. În aceste împrejurimi nefericite se naşte o prietenie atipică, pe care o contestă atât lumea aristocrată a şoriceilor, cât şi cea interlopă a urşilor. În zadar, însă, căci „Ernest şi Célestine” vor demonta toate prejudecăţile.

Benjamin Renner, co regizor la  „Ernest şi Célestine”, va fi prezent la proiectia de la Institutul Francez din Bucureşti, pe 23 mai, ora 18.00. În România, animaţia „Ernest şi Célestine” a fost cea care a deschis cea de-a opta ediţie a Festivalului de Film Anim’est, care s-a desfăşurat în Capitală, între 4 şi 13 octombrie 2013. Jean-Paul Commin, unul dintre producătorii filmului de animaţie „Ernest şi Célestine”, prezent la editia de anul trecut a festivalului Anim’est, a acordat un interviu pentru Mediafax.

Al treilea film propus este „Mama mea este din America şi l-a întâlnit pe Buffalo Bill”, povestea unui băieţel de şase ani, Jean.

Anul acesta intră la şcoală, marea provocare. În sfârşit va învăţa să citească. Însă învăţătoarea lui e foarte severă. În prima zi îl pune să spună profesia mamei sale. Nu ştie să răspundă. A uitat. Începe să inventeze.

Proiecții pe 31 mai și 1-7-8 iunie.

Dupa fiecare proiectie vor fi dezbateri despre animatii, cu animatorii Vasi Alboiu si Dan Panaitescu.

Preţul biletului pentru copii şi pentru adulţi este de 5 lei pentru perioada 17 – 18 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here