Acasă Animatia romaneasca Anim’est Chişinău 2014

Anim’est Chişinău 2014

45
0
||
||

animest+logo Anim'est Chişinău 2014 Anim’est Chişinău 2014 animest logoCea de-a patra ediţie a Festivalului Anim’est de la Chişinău a început joi seară, la Cinema Odeon, cu filmul „Minuscule – The Valley of Lost Ants”, care prezintă povestea unor furnici roşii şi negre, ce se războiesc pe o pajişte liniştită, din cauza unei cutii cu zahăr abandonată la un picnic.

„Minuscule – The Valley of Lost Ants”, o creaţie franceză a regizorilor Hélène Giraud şi Thomas Szabo, este una dintre peliculele nominalizate la European Animated Feature Film 2014, care premiază cele mai mari şi reuşite realizări din cinematografia europeană.

Anul acesta, Anim’est Chişinău are şi un nou loc de desfăşurare, Tipografia 5, unde sâmbătă, de la ora 22.00, publicul va putea urmări câteva dintre cele mai bune videoclipuri muzicale animate ale ultimei perioade.

Festivalul internaţional Anim’est se desfăşoară la Chişinău, de joi până duminică, în incinta cinematografului Odeon şi Tipografia 5, unde vor fi proiectate cele mai reuşite filme de animaţie ale anului curent, dar şi unele care s-au evidenţiat de-a lungul timpului, precum şi workshop-uri.

Unul dintre momentele importante din festival, dar şi o premieră pentru Moldova este animaţia rusească „Ku! Kin-dza-dza”, realizată de regizorul Georgy Danelia. Aceasta este un remake mai puţin întunecat şi distopic, dar şi mai orientat spre tineri şi audienţa internaţională a originalului „Kin-dza-dza”, din 1986, lucrarea aceluiaşi cineast.

Programul detaliat al festivalului şi informaţii legate de ediţia de anul acesta a Anim’est Chişinău pot fi găsite pe animest.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here