Acasă Animatia romaneasca Anim’est da start inscrierilor pentru editia din 2019

Anim’est da start inscrierilor pentru editia din 2019

327
0

Festivalului Internaţional de Film de Animaţie provoacă artiștii de pretutindeni să își înscrie cele mai recente filme în cursa pentru Trofeul Animest. Ediția cu numărul 14 a unuia dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa va anima Bucureștiul între 4 și 13 octombrie și va trimite filmul câștigător la OSCAR.

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, câștigătorul Trofeului Animest va intra automat pe lista nominalizărilor din care membrii Academiei votează cele cinci scurtmetraje de animaţie finaliste. Animest este primul festival autohton care primeşte această distincţie din partea Academiei Americane de Film și este, de asemenea, Ambasadorul în România al Premiilor Europene de Animație – Emile Awards.

Perioada de înscriere este deschisă până pe 20 iunie, iar pentru ediția 2019 festivalul aşteaptă filme de animaţie produse după 1 ianuarie 2018, pentru următoarele şase categorii:

Lungmetraj
Scurtmetraj internaţional
Film studenţesc
Videoclip
Scurtmetraj românesc
Minimest (scurtmetraje pentru copii)

Trofee, distincții și premii în bani şi/sau softuri de animaţie for fi oferite câștigătorilor din fiecare categorie. Nu există taxă de înscriere. Filmele se înscriu online, pe site-ul www.animest.ro, iar regulamentul festivalului poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here