Acasă Animatia romaneasca Atelier pentru copii: „Cum se fac desenele animate” (VIDEO)

Atelier pentru copii: „Cum se fac desenele animate” (VIDEO)

310
0
||
||

 

Cum se fac desenele animate Atelier pentru copii: "Cum se fac desenele animate" (VIDEO) Atelier pentru copii: „Cum se fac desenele animate” (VIDEO) Afis mare

Sorin Marius Pintilii si Daniel Todoran-Rares sustin prezentarea „Cum se fac desenele animate”. Acest proiect se adreseaza copiilor de la gradinite si scoli.

In cadrul prezentarii, copiii vor avea parte de workshop-uri creative dedicate animatiei.

Animatia inseamna imagini in miscare, care se poate realiza prin diferite metode precum: desen, colaj, modelaj, mişcare de obiecte, creind, in primul rind un scenariu, conturind personajele, cadrul de desfasurare, in cele din urma rezultind o poveste deosebita, in care copilul este creatorul, regizorul, cel care decide soarta personajelor.

Acest proiect este o initiere in lumea desenelor animate. Este un ABC al animatiei pentru cei mici. Ii va ajuta sa inteleaga mai bine productiile TV si de cinema, inlaturind prejudecatiile in ceea ce privesc animatiile noi.

Prin intermediul animatiei, copiii isi vor dezvolta abilitati si competente precum:
Inteligenta sociala > prin comunicare vizuala si interpersonala, argumentare, expunere, povestire;
Inteligenta vizuala/ spatiala > prin invatarea si dezvoltarea simtului perspectivei, invatind sa priveasca obiectele din punct de vedere spatial, al evolutiei timp-spatiu, prin dezvoltarea simtului perceperii globale a obiectivului urmarit;
Inteligenta logica > prin asimilarea tehnicilor de lucru si dezvoltarea logicii consecintelor, a etapelor de realizare a unui proiect;
Inteligenta emotionala/ intrapersonala > prin identificarea starilor emotionale si invatarea exprimarii acestora;
Inteligenta spirituala > prin dezvoltarea simtului eticii: respectul fata de rezultatul obtinut in urma lucrului in echipa, respectarea ideii si a proprietatii intelectuale.

Animatia este un domeniu vast care abordeaza tehnici si subiecte variate, de la animatia modelata la cea desenata, cea generata pe calculator si filmul experimental. Animatia este amuzanta, adeseori satirica si, nu in ultimul rind, educationala, fiind un mod de a comunica idei simple sau complexe, abordind subiecte sociale, emotionale sau, pur si simplu, expresii abstracte.

Copiii intra in contact cu imaginile miscatoare inca din primii ani de viata. Desenele, filmele, reclamele si orice fel de imagini animate sunt construite pentru a spune o poveste si a provoca emotii, fiind o parte importanta a culturii noastre. Copiii invata in mod intuitiv cum sa citeasca acest tip de mesaj, astfel incit sa poata urmari firul povestii.

Acest proiect se adreseaza copiilor, in scopul de a-i ajuta sa-si puna intrebari, sa analizeze, sa exploreze si sa inteleaga mai bine ceea ce vad si aud.

Structura:
Workshop de animatie;
Vizionare de filme de animatie;
Discutii pe baza vizionarii animatiei.

Tarif: 10 lei

dtodoran@gmail.com
tel 0721795620

 

Daniel Todoran-Rares, sociolog si editor sef animationmagazine.eu
Scrie pentru revista Observator cultural – pentru rubrica Animatia: a saptea arta bis.
A organizat o dezbatere despre filmul romanesc de animatie la Festivalul International de Film de Animatie Anim’est. De asemenea, Daniel a sustinut o prezentare despre animatia romaneasca contemporana la festivalul de animatie Metrion si la facultatea de sociologie din Oradea. A sustinut o conferinta despre animatia contemporana romaneasca la Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul proiectului Muzeul Benzii Desenate, initiat de artistul Alexandru Ciubotariu/ Pisica Patrata si ICR.

Sorin Marius Pintilii, animator
A lucrat ca animator 2D si 3D la studiourile de animatie din Capitala: Animadream, Dacodac si la departamentul de animatie Mediapro Pictures. De asemenea, Sorin a lucrat ca animator in Ungaria, participind la realizarea productiilor de succes, precum Angelina balerina, Jules Verne: Journey to the Center of the Earth, Mr. Bean, Povesti populare maghiare, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here