Acasă Stiri Aventurile Prințului Achmed la Ateneul Român, Sala Mare

Aventurile Prințului Achmed la Ateneul Român, Sala Mare

51
0

Căutare Aventurile Prințului Achmed la Ateneul Român Aventurile Prințului Achmed la Ateneul Român, Sala Mare Aventurile Prințului Achmed la Ateneul Român, Sala Mare 45866 542020719151500 14824206 nSîmbătă, pe 2 martie, la ora 19.00 și duminică la ora 11.00, va avea loc la Sala Mare a Ateneului Român proiecţia filmului mut „Aventurile Prinţului Achmed”, cu acompaniament live!

DIRIJOR: Stefan Geiger
FILM: Lotte Reiniger (1926), versiune color
MUZICA: Wolfgang Zeller (1926)
INTERPRETEAZĂ: Orchestra Română de Tineret

În vederea realizării ”Aventurilor Prințului Ahmed”, regizoarea Lotte Reiniger s-a inspirat din bogăția universului de basm al celor O mie și una de nopți. Astfel, ea a realizat între 1923 și 1926, folosind aproape o sută de mii de cadre individuale, primul lungmetraj de animație din istoria filmului. Fiind o pionieră a filmului experimental animat, Lotte Reiniger a creat pentru fiecare mișcare nenumărate decupaje minuțioase și foarte delicate, dându-le viață viață la propria masă de lucru.

Coloana sonoră a fost realizată de compozitorul și dirijorul Wolfgang Zeller, care a devenit astfel unul dintre cei mai căutați compozitori germani de muzică de film.

Prezentarea ”Aventurilor Prințului Ahmed” cu acompaniament orchestral, după partitura originală a lui Wolfgang Zeller, este o premieră în România. Dirijorul german Stefan Geiger a redescoperit partitura în 1997 și a prezentat-o în concerte susținute de Orchestra Simfonică NDR Hamburg, Paraná State Symphony Orchestra, Landesjugendorchester Bremen, și alte orchestre de prestigiu. Colaborarea lui Stefan Geiger cu Orchestra Română de Tineret a României oferă șansa tinerilor muzicieni de a experimenta lucruri noi sub îndrumarea unor oameni experimentați și îi familiarizează cu un gen muzical care nu mai există în prezent în forma respectivă.

Organizatori: Goethe-Institut București, Primăria Municipiului București prin CreArT – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Filarmonica George Enescu

Parteneri: Institutul Cultural Român, Asociația Clasic e fantastic, Universitatea Națională de Muzică București

Biletele se pot achiziționa începând cu 13 februarie, de la casa de bilete a Ateneului Român (Intrarea Ctin. Esarcu).
Program: Marți-Vineri, 12:00-19:00; Sâmbătă-Duminică, 16:00-19:00; Telefon: 021.315.68.75

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here