Acasă Stiri Belle – cea mai nouă creație a regizorului de Oscar Mamoru Hosoda,...

Belle – cea mai nouă creație a regizorului de Oscar Mamoru Hosoda, în deschiderea Animest 2021

189
0

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

Biletele la proiecția specială din deschiderea Animest.16 sunt disponibile online, pe: https://eventbook.ro/film/bilete-animest-belle

Vârsta adolescenței este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Aici, oricine poate îmbrățișa o nouă identitate, pentru a explora o versiune diferită a realității. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

„Belle este povestea căreia mi-am dorit dintotdeauna să-i dau viață. În sfârșit am ocazia să creez acest film, grație succesului de care s-au bucurat proiectele mele anterioare”, declara Mamoru Hosoda la Cannes, cu ocazia premierei internaționale a filmului primit cu mult entuziasm de spectatorii care, la finalul proiecției, l-au recompensat cu 14 minute de aplauze. O producție Studio Chizu, povestea reprezintă revenirea cineastului japonez pe marile ecrane, după succesul răsunător al multi-premiatului Mirai, nominalizat în 2018 la Oscarul pentru Cel mai bun film de animație și prezentat în 2019 la Animest.

„Vreau să-i încurajez pe copiii din întreaga lume, să le celebrez viitorul, pentru că ei sunt cei care vor ține viitorul pe umerii lor în această lume aflată într-o continuă schimbare”, subliniază cineastul considerat astăzi singurul regizor japonez care a reușit performanța de a aduce în fața aceluiași ecran publicul din toate generațiile. Familia sa l-a inspirat de-a lungul timpului în dezvoltarea personajelor care au cucerit spectatorii din întreaga lume cu poveștile lor seducătoare. În Belle, regizorul explorează etapa transformatoare a adolescenței, pe care propria sa fiică este pe cale s-o traverseze.

Cea de-a 16-a ediție Animest este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Evenimentul este co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, cu sprijinul Institutului Cultural Maghiar din București și Goethe Institut.

Parteneri instituționali: Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Cervantes din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here