Acasă Stiri Cartoon Saloon, studioul de animatie care a realizat Song of the Sea...

Cartoon Saloon, studioul de animatie care a realizat Song of the Sea si The Secret of Kells, s-a asociat cu Angelina Jolie pentru productia The Breadwinner

194
0

The Breadwinner Cartoon Saloon, studioul de animatie care a realizat Song of the Sea si The Secret of Kells, s-a asociat cu Angelina Jolie pentru productia The Breadwinner Cartoon Saloon, studioul de animatie care a realizat Song of the Sea si The Secret of Kells, s-a asociat cu Angelina Jolie pentru productia The Breadwinner PressRelease8 flat small 1 354x500Angelina Jolie va produce o animaţie ce prezintă povestea unei fetiţe afgane de 11 ani, care în timpul guvernării talibane trebuie să se îmbrace în băiat pentru a-şi putea hrăni familia.

Actriţa şi regizoarea americană Angelina Jolie s-a asociat cu studioul de animaţie Cartoon Saloon pentru a produce adaptarea pentru marele ecran a romanului „The Breadwinner” – povestea unei fetiţe afgane, scrisă de canadianca Deborah Ellis.

Filmul, intitulat tot „The Breadwinner”, prezintă povestea lui Parvana, o fetiţă afgană de 11 ani care în timpul guvernării talibane trebuie să se îmbrace în băiat pentru a-şi putea hrăni familia din Kabul, după arestarea tatălui ei. Angelina Jolie a explicat într-un comunicat motivele participării sale la proiect: „Sunt milioane de fete ca Parvana care sunt oprimate sau trăiesc în mijlocul unui conflict, obligate să-şi ajute familiile să supravieţuiască în aceste condiţii”.

Aflat în fază de pre-producţie, „The Breadwinner” este prevăzut să fie lansat în 2017.

Scriitoarea Deborah Ellis a intervievat zeci de femei şi de fete afgane refugiate în Pakistan şi Rusia pentru a le cunoaşte poveştile. Inspirată din aceste conversaţii, ea a scris cartea publicată în 2005 care a primit numeroase premii, printre care Peter Pan Prize şi Middle East Book Award. Filmul „The Breadwinner” va fi vorbit în engleză şi în dari, o variantă a persanei şi limba oficială a Afganistanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here