Acasă Stiri „Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, o producție spectaculoasă și aproape magică

„Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, o producție spectaculoasă și aproape magică

323
0

Realizarea unui proiect de anvergura filmului „Christopher Robin / Christopher Robin şi Winnie de Pluş” presupune nu numai un efort de producție impresionant, dar și o panoplie de informații care conferă peliculei o aură aproape mitică.

Filmul „Christopher Robin / Christopher Robin şi Winnie de Pluş” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera în cinematografe pe 3 august 2018.
Dar ce face filmul acesta mai mult decât special?

Christopher Robin şi Winnie de Pluş „Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, o producție spectaculoasă și aproape magică „Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, o producție spectaculoasă și aproape magică afis Ch Robin

• Numele Christopher Robin și Winnie de Pluș au apărut pentru prima dată în 1924, într-o antologie de versuri semnată de dramaturgul britanic A.A. Milne, însă cei doi au devenit cu adevărat celebri doi ani mai târziu, odată cu publicarea volumului de povestiri „Winnie de Pluș”.

• Majoritatea imaginilor au fost filmate în studiourile Shepperton de lângă Londra sau în diverse alte zone din Marea Britanie, care includ străzi londoneze sau târguri celebre ca intersecția străzilor Great Smith cu Great College, aleile Inner și Middle Temple, podul Lambeth și viaductul County Durham’s Hownsgill Viaduct.

• Pădurea celor 100 de Acri din cartea lui Milne – tărâmul vrăjit unde imaginația lui Christopher Robin prinde viață cu ajutorul prietenilor de pluș – este creată pornind de la o zonă denumită Pădurea de 500 de Acri din Ashdown, localizată în Sussex, nu departe de Londra. Respectiva pădure este astăzi o atracție turistică, mii de oameni din întreaga lume fiind curioși să vadă ținutul de baștină al lui Winnie de Pluș.

• Câteva scene chiar au fost filmate în Pădurea de 500 de Acri, în timp ce altele au fost filmate la Palatul Windsor, una dintre reședințele Reginei Elisabeta.

• Ceea ce e spectaculos la filmările din pădure, e că echipa de producție a apelat la vehicule cu presiune scăzută în cauciucuri, ca să evite orice impact negativ asupra mediului înconjurător.

• Directorul de imagine Matthias Königswieser a ales să filmeze cu camere tradiționale ținute în mâini, tocmai pentru a da o notă de autentic mișcării animalelor de pluș. Ulterior, personajele de pluș au fost aduse la viață cu ajutorul unei animații pe calculator, în procesul de post-producție.

• Animale de pluș reale au fost create de echipa de efecte vizuale, care a lucrat cu o foarte mare atenție la detalii: burtica lui Winnie (ca să transmită afecțiune), expresiile lui Tigger (ca să poată trece de la surpriză, la furie sau uimire) și Eeyore (pentru a reda felul în care încovoaie).

• Intrarea spectaculoasă de la Spitalul Regal Chelsea a fost folosită pentru a filma exteriorul școlii cu internat la care învață Christopher Robin.

• Peste 400 de figuranți purtând haine de epocă au fost folosiți pentru a filma momentele de la gara din Londra, unde Winnie primește balonul roșu. Scenele au fost filmate la terminalul din Dover, o veche gară închisă în 1994.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here