Acasă Stiri Cinema City difuzeaza scurtmetraje de animatie (VIDEO)

Cinema City difuzeaza scurtmetraje de animatie (VIDEO)

133
0

ShortsUP-Afis-Aventuri-Animate Cinema City difuzeaza scurtmetraje de animatie (VIDEO) Cinema City difuzeaza scurtmetraje de animatie (VIDEO) ShortsUP Afis Aventuri Animate 724x1024

Vineri, pe 20 iunie, de la ora 18:00, ShortsUP si Cinema City prezinta Aventuri Animate. Este un program de scurtmetraje premiate conceput special pentru copiii cu virste intre 7 si 14 ani.

„Timp de o seara, sala de cinema va fi invadata de personaje de poveste si lumile lor fascinante. Animatiile selectate pentru programul din 20 iunie vorbesc despre puterea prieteniei dar si despre eroii curajosi care schimba lumea dintr-un foc. Micii spectatori si parintii care-i insotesc vor avea parte de calatorii neasteptate: un salt in viitor, o plimbare zbuciumata prin insulele grecesti, un drum cu peripetii intr-o padure plina de pericole. Curiozitatea, emotia si culoarea sunt punctele comune ale filmelor care vor aduce la viata atmosfera de vacanta”

Programul Aventuri Animate va fi deschis de cistigatorul premiului OSCAR pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie. Este vorba despre Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franta / Luxemburg, 2013) – povestea unui personaj timid care se teme de necunoscut. Dar cand ROBOT PET devine colegul lui de apartament, totul se schimba.

Cum faci fata unei armate de pradatori ingrozitori cind esti un simplu soarece pierdut in padure? Aflam din Gruffalo (r. Max Lang, Jakob Schuh, Marea Britanie/Germania, 2009), animatie nominalizata la OSCAR 2009.

Tot din selectia ShortsUP face parte si comedia Pe muchia destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010), in care o vaca deloc gratioasa decide sa-si urmeze destinul si sa ajunga la singurul ei amic. Pentru asta trebuie sa treaca o proba dificila ce implica echilibristica si hohote de ras.

In Oktapodi (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franta, 2007). Doua caracatite indragostite incearca sa se salveze una pe alta. Vor reusi oare sa scape de pericolul de a fi mincate? A castigat peste 6 premii internationale si o nominalizare Oscar in 2009.

Spectatorii prezenti pe 20 iunie la Cinema City vor pleca acasa cu un ”portret de familie isteata”, realizat de echipa de fotografi profesionisti LILEBUBA. Sesiunea foto pentru familii va avea loc inainte de proiectia Aventuri Animate si va provoca multe zambete de la micii cinefili si parintii lor.

Biletele pot fi achizitionate in avans incepind de marti, 10 iunie, de pe www.cinemacity.ro sau din reteaua de cinematografe Cinema City Romania la pretul de 25,5 LEI pentru adulti si 15 LEI pentru copii, in limita locurilor disponibile. Mai multe detalii pe www.cinemacity.ro si www.shortsup.ro.

 

Programul ShortsUP Aventuri Animate
Vineri, 20 iunie, Cinema City Cotroceni, 18:00 – 19:30

Pe muchia destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010) – 7’
O vacă deloc graţioasă decide să-și urmeze destinul şi să răzbată până la singurul ei prieten. Pentru asta trebuie să treacă o probă dificilă ce implică echilibristică şi hohote de râs.

Gruffalo (r. Max Lang, Jakob Schuh, Marea Britanie/Germania, 2009) – 27’
Cum faci față unei armate de prădători îngrozitori cand ești un simplu şoarece pierdut în pădure? Cu multă personalitate și o armă secretă. Film nominalizat la OSCAR.

Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franța / Luxemburg, 2013) – 12’
Câștigătorul premiului OSCAR pentru cea mai bună animație a anului e povestea unui personaj timid care se teme de necunoscut. Dar când ROBOT PET devine colegul lui de apartament, totul se schimbă.

De nedespărțit (r. Sascha Altschuler, Danemarca, 2013) – 7′
Carl știe că ar fi un minunat prieten imaginar; singura problemă e că nimeni nu și-l imagineazaaşa. Va rămâne oare singur pentru totdeauna?

Marea Dilemă (r. Pablo Vazquez, Olanda, 2013) – 3′
O lamă simpatică se confruntă cu o dilemă dificilă: drumul către cea mai delicioasă masă îi este blocat de un mare obstacol. Cum să ajungă la fructul interzis?

Viață de cățel (r. Milen Vitanov, Germania, 2007) – 5’
Viața unui câine se schimbă total odată cu apariția unui nou prieten de nădejde: propria coadă.
Premiul special al juriului la Annecy International Animated Film Festival.

La capătul lumii (r. Konstantin Bronzit, Rusia, 1998) – 8’
În familie e complicat să împaci pe toată lumea. Mai ales când locuiești în vârf de munte sau.în vârful lumii. A prins din zbor peste 20 de premii internaționale printre care premiul Publicului la Clermont-Ferrand International Short Film Festival, 2000 și o nominalizare Cesar, 2001.

Caracatițele (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franța, 2007) – 3’
Doua caracatiţe îndrăgostite încearcă să se salveze una pe alta. Vor reuşi oare să scape de pericolul de a fi mâncate? 6 premii internaţionale şi o nominalizare Oscar în 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here