Acasă Stiri Concurs de Benzi Desenate 2017 – BD Sibiu

Concurs de Benzi Desenate 2017 – BD Sibiu

382
0
||||
||||

In cadrul celui de-al cincea Festival International de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 19 – 26 aprilie 2017, Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu », Complexul National Muzeal ASTRA si Asociația « Solidarité 35 Roumanie » organizeaza un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « A fost odata ca nicio data… in Sibiu » cu sprinjinul Wacom prin MGT Educational, Editura HAC!BD şi Revista Comics.

Candidaţii vor trebui să realizeze o planşă de BD în format A3, scenariul fiind adaptarea unui basm din literatura română sau universală precum şi o creatie originală. Povestea se va desfăşura în oraşul Sibiu. Textul poate fi redactat în limba franceză sau în limba română.

Concurs de Benzi Desenate 2017 - BD Sibiu Concurs de Benzi Desenate 2017 - BD Sibiu Concurs de Benzi Desenate 2017 – BD Sibiu Concurs de Benzi Desenate 2017 BD SibiuConcursul se adreseaza tinerilor cu vârste între 11 si 18 ani.
Concursul are 4 categorii:
– Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele V-VIII
– Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele V- VIII
– Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele IX – XII
– Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele IX – XII

Fiecare laureat va caştiga premii deosebite: o tableta grafica Wacom Intuos, week-end-uri la munte. Caştigatorii vor fi publicat în Revista Comics

Concurs de Benzi Desenate 2017 Concurs de Benzi Desenate 2017 - BD Sibiu Concurs de Benzi Desenate 2017 – BD Sibiu Concurs de Benzi Desenate 2017

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidenta a orasului Sibiu prin grafism si banda desenata.

Depunerea planşelor se va face pâna în data de 10 mai 2017 la sediul Asociației de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS). Pe plic se va mentiona « Pentru concursul de Benzi Desenate » si va fi depus la urmatoarea adresa:
Casa Ille et Vilaine,
Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.
Ele pot fi depuse fie direct la Casa Ille et Vilaine, fie trimise prin posta.

Contact :
François Montier : 0757 588 704 ; montier.francois@yahoo.com
Florentina Chidu : 0729 015 823 ; florenbia@yahoo.fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here