Acasă Interviuri Cristina Iacob scrie un scenariu de lungmetraj de animatie 3D

Cristina Iacob scrie un scenariu de lungmetraj de animatie 3D

128
0

Cristina Iacob Cristina Iacob scrie un scenariu de lungmetraj de animatie 3D Cristina Iacob scrie un scenariu de lungmetraj de animatie 3D Cristina Iacob

Cristina Iacob, regizoarea scurtmetrajelor „In film la Nasu’”, „Zestrea”, „Mircea Veroiu”, „Raport despre indiferenta” si a lungmetrajului „#SELFIE”, a acordat un interviu pentru animationmagazine.eu.

Tinara regizoare si-a aratat interesul pentru a saptea arta bis, declarind ca scrie un scenariu pentru un lungmetraj de animatie 3D.

Cristina Iacob este licentiata in regie de film si are un masterat in cinematografie in cadrul London Film.

 

Intetionati sa realizati si filme de animatie sau productii cinematografice care sa contina animatii si efecte vizuale?

Da. Lucrez la un scenariu de lungmetraj animatie 3D. Ma pasioneaza de mult si ma bucur ca a inceput sa se dezvolte si la noi aceasta industrie.

Va uitati la filme de animatie?

Da, ma uit la filme de animatie. Imi place Ice Age, How To Train Your Dragon si Paprika.

Daca ati avea ocazia sa produceti un film de animatie, ce subiect ati aborda?

Deocamdata tin subiectul pentru mine. Scenariul nu este inca terminat, poate lua oricine ideea mai departe… Inca nu stiu cine o sa produca acest film, dar eu as investi in el.

Ce inseamna a saptea arta pentru dumneavoastra?

Inseamna Filmul in sine, care include toate celelalte arte.

In prezent la ce lucrati?

In prezent editez filmul „Un dar pentru tine” ( titlu este in lucru) dupa o poveste adevarata de dragoste si scriu impreuna cu alti doi scenaristi la „#Selfie 2”.

Am inteles ca sunteti presedintele Asociatiei Scenaristilor Romani (ASCER). Va rog sa vorbiti despre acest ong. Romania are multi scenaristi? Citi sunt? Unde activeaza acestia? Citi isi vad visul implinit, scenariul ecranizat?

ASCER a strans laolalta scenaristi din intreaga tara pentru a intra mai usor in contact cu regizori si producatori interesati de munca lor. ASCER sustine drepturile lor si organizeaza cursuri de scenaristica pentru ca acestia sa- si perfectioneze abilitatile. Deja lucrez cu doi scenaristi descoperiti in cadrul cursurilor ASCER, alte doua scenariste lucreaza cu un alt producator pentru un serial tv. Asadar, visele lor, devin realitate mai usor in momentul in care stim de ei.

Ce parere aveti despre animatia romaneasca?

Avem oameni foarte talentati, acesta industrie merita exploatata. Deocamdata este la inceput si se investesc prea putini bani.

De ce credeti ca este un domeniu vitregit in Romania? In ultima perioada s-au inchis citeva studiouri de animatie.

Nu cred ca este vitregit. El doar se dezvolta incet pentru ca nu sunt cinematografe suficiente si banii investiti nu se pot recupera. Dar daca industria de animatie autohtona se va dezvolta, ar trebui sa apara un film de animatie romanesc care sa demonstreze ce se poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here