Acasă Cronici Cronica pentru DVD-ul Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun

Cronica pentru DVD-ul Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun

23
0

Arthur Christmas Cronica pentru DVD-ul Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun Cronica pentru DVD-ul Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun onesheet

Spiritul Craciunului vine cu Arthur Christmas, un film de nota 10.

Vreti sa faceti un cadou frumos celor dragi? Cumparati DVD-ul sau Blu-Ray-ul Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun.

Pina in momentul vizionarii Arthur Christmas 3D, eram obisnuit sa spun ca productile Sony Pictures Animation au doar animatii bune si mai putin povesti bune. Acum avem parte de tot ce este bun si calitativ pt un film de animatie. Avem o poveste emotionanta, bine scrisa, cu dialoguri amuzante, care scot in evidenta rolul si sensul lui Mos Craciun in viata noastra.

V-ati intrebat vreodata cum imparte Mos Craciun toate cadourile intr-o singura noapte? Raspunsul este: cu ajutorul tehnologiei ultramoderne, din baza sa de operatii de la Polul Nord! Insa anul acesta misiunea da gres, caci un copil din sutele de milioane de pe Pamint a fost uitat si nu isi va primi cadoul. Este ocazia perfecta pentru Arthur, fiul cel mai tinar al lui Mos Craciun, sa devina erou fara voie. Ajutat de bunicul sau si de un elf pe nume Bryony, el va porni intr-o cursa contra-cronometru pentru ca ultimul cadou sa ajunga la destinatie inainte de ivirea zorilor. Nu mai povestesc. Trebuie sa vedeti filmul de animatie.

Filmul Arthur Christmas reprezinta prima colaborare dintre Sony Pictures Animation si Aardman, studioul de animatie binecunoscuta pentru filme ca Chicken Run si Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit. Realizarile sale i-au adus peste 400 de premii pe plan international, printre care patru premii Oscar.

Productia a inceput la studiourile Aardman de la Bristol, England. Imediat ce personajele si povestea filmului au fost conturate, productia s-a mutat la Culver City, in California, la studiourile Sony Pictures Animation.

Pentru schitarea personajelor, realizatorii au apelat la binecunoscutul desenator Peter de Sève, al cărui talent sta in spatele unor filme ca Finding Nemo, Ratatouille si Mulan. Pornind de la aceste schite, Tim Watts a creat niste modele de personaje care puteau fi animate in trei dimensiuni. “Intotdeauna se porneste de la aceste modele. Dupa ce un model este aprobat, este scanat de un computer si imbunatatit, astfel incit cei din echipa de animatie sa aiba cu ce lucra”, explica Watts.

Filmul de animatie este regizat de Sarah Smith. Ea este si co-scenarist. Sarah lucreaza pentru compania de productie Aardman din martie 2006, ea fiind responsabila cu productia filmelor animate The Pirates! Band of Misfits si Arthur Christmas (care marchează debutul sau ca regizor). Anterior, Smith a lucrat in teatru si la BBC Radio Entertainment, de unde s-a mutat la televiziunea BBC, unde a petrecut mai mult de zece ani. Ulterior, Smith s-a lansat pe cont propriu, realizind regia si scenariul a numeroase filme si seriale de televiziune.

Co-regizorul filmului este Barry Cook. Acesta si-a facut debutul ca regizor cu filmul Mulan, in 1998. Au urmat: Tron, Beauty and the Beast, The Little Mermaid, Aladdin, My Science Project, clip-ul 3D al lui Michael Jackson intitulat Captain EO, My Last Day si recentul Walking with Dinosaurs.

DVD-ul si Blu-Ray-ul Arthur Christmas/ Marea cursa de Craciun este distribuit de Empire Film Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here