Cronica pentru DVD-ul Hotel Transilvania

732La sfirsitul lunii octombrie 2012 am scris despre lansarea productiei Sony Pictures Animation Hotel Transilvania in Romania. A fost pentru prima data cind un regizor important din cinematografia americana a vizitat Romania pentru un turneu de promovare a unui film. Este vorba despre Genndy Tartakovsky, regizorul filmului de animatie Hotel Transilvania.

Nu a trecut mult de la vizita lui Tartakovsky pe plaiurile mioritice si Empire Film Romania a lansat DVD-ul Sony Pictures Animation Hotel Transilvania. Este un DVD care merita sa se regaseasca in colectia dumneavoastra de filme.

Va recomand sa vizionati ambele variante, si pe cea in engleza, si pe cea dublata in limba romana.

Cind s-a lansat acest film de animatie la cinema, spuneam ca Hotel Transilvania are ca personaje niste monstri simpatici – mai simpatici decit au fost vreodata. Ei au o trasatura „umana” care-i face sa fie accesibili, placuti si prietenosi. Hotel Transilvania difera ca imagine si stil de toate filmele de animatie realizate de Sony Pictures Animation. Cred ca este cel mai bun film de animatie realizat de acest studio.

Pentru ca ne-am obisnuit ca DVD-ul sa ofere si materiale video suplimentare, precum interviurile sau comentariile celor care au realziat productia, Sony ofera „special features” cu Tartakovsky, Michelle Murdocca (producator) si cu Daniel Kramer (supervisor de efecte vizuale). Cei interesati de culisele productiei, pot vedea si scenele sterse, featurettes, videoclip muzical si… un scurtmetraj de animatie. Va las pe voi sa vedeti despre ce este vorba 🙂 Sper ca v-am stirnit curiozitatea.

Animatorul David Nasser, unul din cei 90 de animatori de la Sony Pictures Imageworks care au lucrat la Hotel Transilvania, a acordat un interviu pentru animationmagazine.eu.