Despre

daniel@proanimatie.local
tel 0721795620

proanimatie.ro promoveaza animatia romaneasca si activitatea romanilor din industria animatiei si a efectelor vizuale (despre romanii care lucreaza la studiourile Disney, Weta, ILM, etc.).

proanimatie.ro este un proiect care se adreseaza comunitatii animatorilor, scenaristilor si regizorilor din industria filmului de animatie. De asemenea, proiectul se adreseaza celor pasionati de filmele de animatie – a saptea arta bis.
proanimatie.ro este singura publicatie electronica din Romania care ofera informatii despre animatia romaneasca contemporana.
Din 2009, anul aparitiei website-ului, proiectul este actualizat zilnic cu informatii. Pe website puteti citi multe interviuri, cronici, stiri, etc.
Despre echipa website-ului:

Nadia Barbu, corespondent proanimatie.ro la Londra
Nadia, un fel de jurnalista profesionista si artista amatoare, s-a nascut si a crescut in Bucuresti, a studiat matematica-informatica intensiv la liceu, jurnalism la facultate, film la masterat, si nu e exclus sa se apuce la un moment dat de un doctorat in Cu Totul Altceva. Virsta ei e lipsita de importanta pentru ca in adancul inimii va avea intotdeauna 12 ani. Cel mai mult si mai mult (in afara de tinerete fara batranete si viata fara de moarte) isi doreste sa faca desene animate in fiecare zi fara grija zilei de maine. In 2012 a avut un filmulet in competitia romaneasca la Anim’est.

Daniel Todoran-Rares, editor sef proanimatie.ro

A scris pentru revista Observator cultural – pentru rubrica Animatia: a saptea arta bis. Este membru UCIN (Uniunea Cineastilor din Romania).

In luna octombrie 2010 a organizat o dezbatere despre filmul romanesc de animatie la Festivalul International de Film de Animatie Anim’est2010. Imediat dupa evenimentul de la Anim’est, a sustinut o prezentare despre animatia romaneasca contemporana la Festivalul de Animatie Metrion si la Facultatea de Sociologie din Oradea. In vara anului 2011 a organizat o seara a animatiei contemporane romanesti la Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul proiectului Muzeul Benzii Desenate, initiat de Alexandru Ciubotariu/ Pisica Patrata si ICR.

Cu prilejul Zilei Internationale a Animatiei, Daniel Todoran-Rares a organizat Zilele Animatiei la Cine Grand (1 și 2 noiembrie 2014).

A acordat interviuri pentru TVRM (pentru emisiunea Cinepanorama realizata de Eugen Atanasiu, critic de film), Observator Cultural, Kids Radio, Antena 1 (Observator), Bucuresti FM (Radio Romania Bucuresti FM), TVR Cultural, RFI, HotNews.ro, b1 tv si DIGI 24 pentru emisiunea Ca-n filme.

Ofera consultanta pentru studiouri de animatie din Romania. A coordonat realizarea spoturilor animate „Nu tremur la cutremur” pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

A sustinut workshop-uri de animatie (o incursiune in lumea desenelor animate) in scolile din Capitala, cu sprijinul Cartoon Network si cu avizul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Cu acest prilej, elevii au aflat multe lucruri despre animatie: despre tehnici de animatie, stiluri de productie si alte informatii din culisele unei productii animate. S-a vorbit despre tehnicile de animatie folosite in seriale si lungmetraje de animatie, despre importanta scenariului si despre vizualul productiei tv. Proiectul a incurajat copiii sa dea friu liber imaginatiei si sa creeze propriile personaje, scenarii sau chiar propriile animatii.

In prezent, coordoneaza proiecte de animatie pentru clienti care detin canale YouTube pentru prescolari si este producator asociat la lungmetrajul de animatie Primul gol 3D.