Acasa / despre

despre

proanimatie.ro promoveaza animatia romaneasca si activitatea romanilor din industria animatiei si a efectelor vizuale (despre romanii care lucreaza la studiourile Disney, Weta, ILM, etc.).

Despre echipa website-ului:

Nadia Barbu, corespondent proanimatie.ro la Londra
Nadia, un fel de jurnalista profesionista si artista amatoare, s-a nascut si a crescut in Bucuresti, a studiat matematica-informatica intensiv la liceu, jurnalism la facultate, film la masterat, si nu e exclus sa se apuce la un moment dat de un doctorat in Cu Totul Altceva. Virsta ei e lipsita de importanta pentru ca in adancul inimii va avea intotdeauna 12 ani. Cel mai mult si mai mult (in afara de tinerete fara batranete si viata fara de moarte) isi doreste sa faca desene animate in fiecare zi fara grija zilei de maine. In 2012 a avut un filmulet in competitia romaneasca la Anim’est.

 

Daniel Todoran-Rares, editor sef proanimatie.ro
Scrie pentru revista Observator cultural – pentru rubrica Animatia: a saptea arta bis. Este membru UCIN (Uniunea Cineastilor din Romania).

In luna octombrie 2010 a organizat o dezbatere despre filmul romanesc de animatie la Festivalul International de Film de Animatie Anim’est 2010.

Imediat dupa evenimentul de la Anim’est, a sustinut o prezentare despre animatia romaneasca contemporana la festivalul de animatie Metrion si la facultatea de sociologie din Oradea.

In vara anului 2011 a organizat  o seara a animatiei contemporane romanesti la Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul proiectului Muzeul Benzii Desenate, initiat de Alexandru Ciubotariu/ Pisica Patrata si ICR.

In luna octombrie 2014, Daniel impreuna cu animatorul Sorin Pintilii a sustinut workshop-ul “Cum se fac desenele animate” in scolile din Capitala in cadrul unui proiect educational realizat de Cartoon Network Romania si animationmagazine.eu, cu avizul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Cu prilejul Zilei Internationale a Animatiei, Daniel Todoran-Rares si animatorul Sorin Pintilii au organizat Zilele Animatiei la Cine Grand (1 și 2 noiembrie 2014). Parteneri: Institutul Cultural Roman (ICR), Observator cultural, Cartoon Network si Boomerang.

A acordat interviuri pentru TVRM (pentru emisiunea Cinepanorama realizata de Eugen Atanasiu, critic de film), Observator Cultural, Kids Radio, Antena 1 (Observator), Bucuresti FM, TVR Cultural, RFI, HotNews.ro, b1tv si DIGI 24 pt emisiunea Ca-n filme.