Dinozaurul Pixar-ului este bun si curajos

In urma cu doi ani, compania Disney a spus ca Pixar are probleme cu productia The Good Dinosaur. Nu s-a spus clar despre ce este vorba. In perioada respectiva au anuntat ca renunta la regizorul Bob Peterson (un veteran al Pixar-ului) pentru acest proiect. Si au disponibilizat zeci de animatori de la studioul Pixar din SUA si a inchis studioul Pixar din Canada.

S-a lucrat 6 ani la aceasta animatie. Premiera lungmetrajului de animatie The Good Dinosaur a fost aminata cu 18 luni, din 30 mai 2014 in 25 noiembrie 2015.

Ed Catmull, presedintele Pixar, a spus in septembrie 2013 pentru The Times: „Nimeni nu va tine minte vreodata ca am sarit peste un film, dar toti vor tine minte un film prost. Concluzia noastra este ca trebuie sa-i dam filmului cu dinozaur mai mult timp.”

Nu stiu care au fost nemultumirile lor legat de acest proiect. Pe Internet nimeni nu vorbeste despre acest lucru.

Acum cind am vazut animatia la cinema, am impresia ca echipa Pixar nu a avut suficient timp pentru acest proiect. Vizual, Bunul Dinozaur este perfect. Personajele sunt simpatice, relativ originale, dar bine realizate. Pixar s-a pierdut in detalii de decoruri, creind impresia ca este o animatie CGI pentru un documentar despre fauna din perioada dinozaurilor. Este impresionant sa vezi pina unde au ajuns cu tehnologia in animatie. Peisajele sunt superbe. Am avut impresia ca sunt reale. Din pacate vizualul nu este sustinut de un story bun. In comparatie cu alte productii de animatie cu dinozauri, Pixar nu aduce nimic nou ca limbaj cinematografic. Povestea din Bunul Dinozaur seamana mai mult cu cele pentru micutzi. Speram sa vad un film dedicat si celor mari, asa cum ne-au obisnuit de la primele animatii Pixar. Toata productia este o parada de forta tehnologica a Pixar-ului.

Nu m-a impresionat povestea dinozaurului si a familiei lui de fermieri „texani”. Inceputul este plictisitor, toti membrii familiei sunt ok, cultiva si isi vad de viata lor. Cel mai mic membru al familiei de dinozauri este fricos. Il vedem cum ii este teama de orice. Intr-o zi tatal lui ii ofera o misiune: sa pazeasca silozul. De ce? Cineva le fura porumbul. Cine credeti ca se strecura prin ferma dinozaurilor? Un salbatic – un pui de om 🙂 Atuul productiei Bunul Dinozaur este tocmai relatia dinozaur cu acest copil. Copilul imi aduce aminte de bebelusul din Ice Age sau din The Croods. The Good Dinosaur are parte de multe scene asemanatoare cu cele din alte productii, precum cel din Ice Age, cind copilul isi reintilneste familia. Personajele negative din Bunul Dinozaur – pasarile preistorice seamana cu corbii din productia clasica Disney Cartea Junglei.

Regia este semnata de actorul si animatorul Peter Sohn, cel care a realizat acel scurtmetraj fain – Partly Cloud.

Scenariul este scris de regizor impreuna cu Erik Benson, Meg LeFauve (Intors pe Dos), Kelsey Mann si Bob Peterson (Intors pe Dos, Deasupra tuturor, Ratatouille).

Bunul Dinozaur este o animatie despre familiei si despre curaj. Il recomand copiilor. O sa fie fascinati de vizualul animatiei si se vor distra cind ii vor vedea pe cei doi – copilul si dinozaurul. Vor avea parte de actiune, putin dramatism si momente comice.

Vizionare placuta!