Acasă Stiri Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO)

Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO)

166
0
||||
||||

La multi ani, Donald Duck!

donald_gifts_v3 Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO) Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO) donald gifts v3 300x300Cea mai cunoscuta rata din lume aniverseaza 80 de ani, pe 9 iunie! Donald Duck si-a facut aparitia pentru prima data in anul 1934, in Silly Symphony, The Wise Little Hen. De atunci, farsele sale amuzante, temperamentul expansiv si farmecul adorabil au captivat audientele de toate varstele din intreaga lume.

Odata cu cresterea popularitatii sale la mijlocul anilor 1930, au inceput sa apara primele produse cu Donald Duck, de la jucarii de plus, lenjerii de pat si lampi. In 1938, graficianul Disney, Al Taliaferro, a inceput sa creeze zilnic benzi desenate cu Donald Duck ce erau publicate in 322 ziare. In 2013, au fost vandute 80 milioane de exemplare ale revistei Donald Duck in 16 editii locale in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) – inclusiv saptamanale, lunare sau editii de colectie avandu-l in prim plan pe Donald Duck.

Si astazi Donald Duck se bucura de o popularitate uriasa si are aparitii in serialul Clubul lui Mickey Mouse difuzat la Disney Channel si Disney Junior in fiecare zi. De asemenea, are un rol important in serialul Desene cu Mickey, un serial de comedie produs de Disney Television Animation si lansat anul trecut in Romania. In regiunea EMEA, aproximativ 82% din copii cu varste intre 0-5 ani si 98% din cei cu varste intre 6-14 cunosc adorabila rata (studio realizat in perioadaa noiembrie 2013 – ianuarie 2014).

donal_photo Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO) Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO) donal photo

Dar Donald nu sarbatoreste singur, ci ii invita pe copiii din Romania si familiile lor sa petreaca un weekend aniversar alaturi de el, pe 7 si 8 iunie, la Disney Junior. Weekendul dedicat lui Donald debutează cu o mulțime de episoade speciale din Clubul lui Mickey Mouse și premiera episodului Donald Jr (sâmbătă 7 iunie la 11:30). In acest episod distractiv numit Ziua Talentelor, Donald încearcă să își învețe ucenicul (numit Donald Junior) un dans pentru un cantec special. Dar în final, are nevoie de ajutor pentru a-și duce la bun sfârșit lecția, iar prietenii săi din Club sunt doritori să îl ajute. Festivitățile de sâmbătă includ, de asemenea, și difuzarea filmului Povestirile Rățoiului: Comoara lămpii pierdute (la ora 12:20). In această variantă amuzantă a cunoscutei povești, cei trei nepoți aventuroși ai lui Donald, Huey, Dewey si Louie, și unchiul lor, Scrooge McDuck, luptă împotriva verișoarei malefice, Merlock, pentru a intra în posesia lămpii magice. De asemenea, va urma si un episod triplu din programul Gașca Rațelor ce prezintă aventurile animate ale nepoților neascultători ai lui Donald (sâmbătă, 7 iunie de la 16:30).

donald_daisy Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO) Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO) donald daisy

donald_wise_hen Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO) Donald Duck aniverseaza 8o de ani de la prima aparitie (VIDEO) donald wise hen

De la debutul sau din 1934, Donald Duck a avut aparitii in peste 200 de productii cinematografice – mai multe decat oricare alt personaj Disney! Si dupa patru ani de la primele aparitii de succes, Donald Duck si-a intalnit jumatatea, pe Donna Duck, cunoscuta mai tarziu drept Daisy Duck.

In 1995, Donald Duck chiar a dat numele Asteroidului 12410, iar in 2004 a primit propria stea pe celebra strada Hollywood Walk of Fame din Los Angeles – ca dovada a celebritatii sale uriase.

„Donald Fauntleroy Duck este un personaj de desene animate creat de Walt Disney. Donald este o rață albă antropomorfică cu un cioc si picioare galbene-portocalii. De obicei poartă o cămașă de marinar, o beretă, precum și un papion roșu, dar nu și pantaloni (cu excepția când se duce la înot).Trăsătura care l-a facut pe Donald faimos a fost personalitatea sa și temperamentul său exploziv. Donald a fost onorat oficial ca al treilea cel mai popular personaj din toate timpurile, cu Bugs Bunny de la Warner Bros. Looney Tunes/ Merrie Melodies pe locul doi și creatia Disney Mickey Mouse care este pe locul întâi.

Conform canonului Disney, ziua de naștere a lui Donald este oficial recunoscută pe 9 iunie 1934, ziua când a fost lansat filmul său de debut „The Wise Little Hen”. Cu toate acestea, în „The Three Caballeros”(1994), ziua sa de naștere e pur și simplu „Vineri 13”, care este în raport cu ghinionul său din toate aparițiile. Donald’s Happy Birthday (scurt) arată ca ziua sa este pe 13 martie. În „Donald Gets Drafted” (1942) și în episodul „All Hands on Duck” este prezentat întregul nume al său Donald Fauntleroy Duck. Donald Duck este un personaj bine cunoscut și foarte popular în special în Scandinavia” (Wikipedia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here