Acasă Cronici Ferdinand, taurasul copilariei noastre, cucereste marile ecrane (VIDEO)

Ferdinand, taurasul copilariei noastre, cucereste marile ecrane (VIDEO)

755
0

La multi ani, cititori ai website-ului proanimatie.ro! Am revenit cu forte proaspete! Si incepem noul an cu o recomandare la cinema: Ferdinand, productie a studioului de animatie Blue Sky, cunoscuti pentru realizarea francizei Ice Age.

Inainte sa vizionez filmul de animatie, am cumparat figurina Taurasul de la Cinema City si am revazut de mai multe ori scurtmetrajul Disney Ferdinand the Bull (1938), premiat cu Oscar 🙂

Noul film de animatie este amuzant. Este ecranizarea Povestii lui Ferdinand din 1936, de catre autorul Munro Leaf si ilustratorul Robert Lawson.

Regizat de catre brazilianul Carlos Saldanha, nominalizat pentru Premiul Academiei, creator si regizor al multor dintre filmele din seria Ice Age si a franciziei Rio, Ferdinand se axeaza pe aventurile unui taur iubitor de pace, care este adoptat de un fermier si o fiica iubitoare. Cu toate acestea, viata lui idilica se schimba dupa ce este confundat cu o fiara feroce si este dus in ultimul loc de pe pamant in care ar vrea sa fie, o tabara de antrenament pentru tauri. Dar Ferdinand este hotarat sa se intoarca acasa. De-a lungul drumului, taurul marinimos isi face multi prieteni si schimba viata celor pe care ii intalneste. Dar exista inca un mare obstacol pe care va trebui sa-l depaseasca… in scena culminanta a filmului, Ferdinand trebuie sa se confrunte cu matadorul El Primero intr-o arena plina, dar el ramane fidel naturii sale pasnice si ii inspira pe toti cei din jurul lui.

Taurasul lui Carlos Saldanha este simpatic, dar nu are sensibilitatea lui Ferdinand din ’38. Filmul lui are un ritm alert, specific productiilor de animatie nord americane, dar ii lipseste ceva. Posibil ii lipseste ceva din magia povestii clasice. Eu as merge pe analiza psihologica a personajului si as da o nota personala povestii.

Ferdinand Ferdinand, taurasul copilariei noastre, cucereste marile ecrane (VIDEO) Ferdinand, taurasul copilariei noastre, cucereste marile ecrane (VIDEO) Poster 100x70 1

Productia cinematografica este bine realizata. De asemenea, filmul are un vizual de nota 10, specific studiourilor mari de animatie. CGI-ul acesta nu aduce nimic nou. Totul este viu colorat, cu decoruri superbe, inspirate din peisajele iberice. Personajele sunt dragalase, rupte dintr-un univers cu povesti pozitive, precum cele cu ponei roz. Ferdinand se apropie de conceptul vizual din ’36.

Conform informatiilor oferite de Odeon, distribuitorul filmului, planul de a aduce povestea lui Ferdinand pe marele ecran a inceput cu mai mult de sase ani in urma, cand Saldanha inca lucra la Rio 2.

Ferdinand este un film de familie despre dragoste, acceptare si diversitate. De asemenea, noul film de animatie militeaza impotriva coridelor. La final avem parte de scene din corida, cu prim planuri pe steagul Spaniei. In urma cu 7 ani, regiunea autonoma Catalonia a adoptat o lege prin care interzice desfasurarea luptelor cu tauri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here