Acasă Stiri Filmul de animatie Isle of Dogs a deschis Festivalul International de Film...

Filmul de animatie Isle of Dogs a deschis Festivalul International de Film de la Berlin editia 2018

60
0

Lungmetrajul de animatie Isle of Dogs, realizat de regizorul american Wes Anderson a fost lansat joi in deschidea Festivalului International de Film de la Berlin.

Isle of Dogs este un film de animatie despre un oras din Japonia care isi deporteaza cainii la groapa de gunoi de pe o insula in timpul unei epidemii de gripa canina.

Animatia spune povestea lui Atari, fiului de 12 ani al primarului orasului, care piloteaza un avion catre insula pentru a-l salva pe iubitul sau câine Spots.

Primarul insulei il impiedica pe un om de stiinta sa vindece animalele, iar unei eleve venite intr-un program de schimb la o scoala locala i se retrage viza cand sugereaza ca edilul incearca sa intoarca oamenii impotriva cainilor.

Anderson a spus ca, intr-o prima faza, ideea era sa spuna o poveste despre caini combinata cu vechea sa dragoste pentru Japonia. Abia ulterior a inceput sa dezvolte politicile care se invart in jurul orasului SF Megasaki City.

Bryan Cranston, care isi imprumuta vocea unuia dintre personajele canine, a spus ca filmul se incadreaza in preocuparile actuale. „Rezoneaza cu societatea din ziua de astazi despre reforma imigratiei, despre frica si cei care raspandesc frica”, a spus actorul pentru Reuters.

Isle of Dogs este unul dintre cele 19 filme care concureaza pentru prestigioasele trofee Ursul de Aur si Ursul de Argint si care vor fi decernate pe 24 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here