Acasă Animatia romaneasca Mandragora are in vedere realizarea unui film de animatie

Mandragora are in vedere realizarea unui film de animatie

110
0

Mandragora, casa de productie de film a regizorului Cristi Puiu are in vedere realizarea unui lungmetraj de animatie. „Avem in vedere acest lucru dar momentan nu ne-am decis asupra unui proiect. Am discutat cu citiva oameni din domeniu dar inca sintem in stadiu incipient”, a declarat Anca Puiu, producer/ partner Mandragora. Sint foarte talentati cei cu care am discutat si poate si acesta este un motiv pentru care ne-ar interesa acest domeniu, a adaugat reprezentanta firmei Mandragora.

www.mandragora.ro

*Despre regizorul Cristi Puiu
– In 1990, Cristi Puiu, care a studiat pictura de la 10 ani, a participat la o expozitie in Lausanne (Elvetia), impreuna cu alti tineri artisti romani.
– Doi ani mai tarziu, a luat examenul de admitere la Ecole Superieure d’Arts Visuels din Geneva, actuala Haute Ecole des Beaux Arts, departamentul Pictura.
– La finalul primului an, a abandonat cursurile de pictura, pentru a le incepe pe cele de film, la aceeasi scoala, absolvind in 1996.
– A debutat in lungmetraj cu „Marfa si banii” (2001).
– In 2004, „Un cartus de Kent si un pachet de cafea” a castigat Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Berlin.
– Doi ani mai tarziu, „Moartea domnului Lazarescu” i-a adus Marele Premiu „Un certain regard”, la Festivalul de Film de la Cannes.
– Cea mai recenta productie a regizorului este pelicula „Aurora”, care a avut premiera mondiala la Cannes, editia din 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here