Acasă Animatia romaneasca Mercy Street – primul lungmetraj de animatie romanesc Stereoscopic realizat cu finantare...

Mercy Street – primul lungmetraj de animatie romanesc Stereoscopic realizat cu finantare Regio si CNC (VIDEO)

265
0

Mercy Street Mercy Street - primul lungmetraj de animatie romanesc Stereoscopic realizat cu finantare Regio si CNC (VIDEO) Mercy Street – primul lungmetraj de animatie romanesc Stereoscopic realizat cu finantare Regio si CNC (VIDEO) Mercy Street

A aparut un trailer nou pentru lungmetrajul de animatie Mercy Street, coregizat de fratii Buzea (Ducu si Stefan). Scenariul filmului este semnat de Alex Bordeanu.


Trailer Mercy Street in limba engleza

Mercy Street este primul lungmetraj de animatie 2D digital Stereoscopic pentru copii, produs in Romania, dupa o perioada indelungata in care, dealtfel, nu s-a mai produs niciun lungmetraj de animatie pentru copii. Realizarea sa a fost posibila datorita sprijinului financiar obtinut prin Programul Operational Regional, axa 4, Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, domeniul de finantare 4.3, Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor. Proiectul s-a numit „Dezvoltarea si modernizarea societatii SC After Hours Shop SRL prin achizitionarea de echipamente tehnologice, licente software”, iar valoarea sa totala a fost de 767.693 de lei. Din aceasta suma, valoarea fondurilor nerambursabile a insumat 581.734 de lei.

Noul film romanesc de animatie este finantat si de Centrul National al Cinematografiei (CNC) cu suma de 715.000 lei.

Mercy Street este un lungmetraj de animatie despre prietenie, curaj, sacrificiu si nu in ultimul rind despre dragoste. Este povestea micutului Lorenz care descopera un pasaj secret spre o lume secreta, aflata sub lumea noastra. Lorenz trebuie sa salveze muzica pentru a salva viata de pe pamint. In aceasta calatorie initiatica este insotit de 3 prieteni muzicieni, fugari, de parintele Abbey care este mentorul sau si de cele 2 pisici persane ale sale. Antagonistul, Marcus Prophet, un geniu al raului, are in plan sa fure toata muzica si s-o transforme intr-o enorma sursa de energie pe care s-o foloseasca pentru a dobindi nemurirea”, precizeaza Stefan Buzea pentru animationmagazine.eu.

In prezent, echipa de animatori coordonata de fratii Buzea, au realizat in proportie de 75 % din productie. Filmul va fi realizat in mai multe limbi – romana, engleza, franceza, rusa, poloneza, ucraineana si sirbo-croata-, urmind a fi distribuit international.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here