Acasă Stiri Mickey Mouse a împlinit 86 de ani (VIDEO)

Mickey Mouse a împlinit 86 de ani (VIDEO)

213
0
|
|

Mickey Mouse Mickey Mouse a împlinit 86 de ani (VIDEO) Mickey Mouse a împlinit 86 de ani (VIDEO) Mickey Mouse1

Acum 86 de ani Mickey Mouse a apărut pentru prima dată în primul desen animat cu sunet sincronizat cu animația „Steamboat Willie”, care a avut premiera în noiembrie 1928.

Mickey Mouse este unul dintre cele mai îndrăgite personaje create de către regizorul și desenatorul american Walt Disney. Debutînd în anul 1928 cu filmul de animație Plane Crazy, acest șoricel îmbrăcat în pantaloni roșii a devenit unul dintre simbolurile cinematografiei și culturii americane. Deși lui Walt Disney îi era frică de șoareci, Mikey Mouse este personajul principal al Walt Disney Word.

Compania Walt Disney îi sărbătorește ziua în data 18 noiembrie 1928 odată cu lanseara lui în animația „Steamboat Willie”.

Micul șoricel a evoluat de la un simplu caracter de desene animate și benzi desenate, la unul dintre cele mai recunoscute simboluri din întreaga lume. Mickey Mouse a fost creat ca o înlocuire a desenului animat „Oswald the Lucky Rabbit”, acesta fiind un caracter animat mai vechi, ce aparținea de asemenea studiourilor Disney. După mai multe cercetări, animatorul Ub Iwerks a ajuns la concluzia că oamenilor, și în special copiilor, le sunt mai dragi animalele mici și drăgute. Marele success al șoricelului Mickey Mouse se datorează asemanării lui cu omul.

Mickey și Minnie au debutat în scurtmetrajul Plane Crazy, lansat în premieră în data de 15 mai 1928. Desenul a fost regizat în mare parte de Walt Disney, iar animațiile au fost realizate de Ub Iwerks. Acțiunea desenului îl plasează pe Mickey Theodore Mouse în postura de aviator amator. După ce își construiește propriul avion, el îi cere lui Minnie să i se alăture pentru primul zbor. Acesta se dovedește a fi un șir lung de eșecuri amuzante din cauza faptului că Mickey încercă să o sărute pe Minnie.

Cu timpul, faimosul șoricel cu mănuși și pantaloni roșii a interpretat nenumărate roluri, uneori fiind surprins chiar și în postura unui șoricel obișnuit (When the Cat’s Away) sau a unui soldat (The Barnyard Battle).

La 18 noiembrie 1978, în onoarea a celei de-a cincizecia aniversare a vestitului Mickey Mouse, șoricelul devine primul caracter de desen animat care are o stea pe Hollywood Walk Of Fame. Datorită marelui success de care are parte, Mickey apare și în multe jocuri video, precum „Mickey Mousecapade”,”Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse, Castle of Illusion Starring Mickey Mouse”, precum și în jocuri moderne destinate copiilor de vârste mai fragede: „Disney’s Magical Mirror Starring Mickey Mouse”.

De-a lungul carierei sale, Mickey Mouse a avut peste 150 de apariții în show-uri tv, benzi desenate sau jocuri video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here