Paul Muresan a primit finantare de la CNC pentru scurtmetrajul de animatie „Ceva”

Paul Muresan, premiat la Anim’est si Festivalul de Animatie de la Stuttgart, a primit 106.500 lei de la Centrul National al Cinematografiei (CNC) pentru realizarea scurtmetrajului de animatie „Ceva”. Noul proiect de animatie este produs de Puls Digital Production, studioul lui Sebastian Cosor, cunoscut pentru creatia sa, Videopictura animata 3D „Tipatul”/ „The Scream”, premiata la festivaluri internationale. Producatorul scurtmetrajului „Ceva” este Mihai Mitrica, directorul Festivalului International de Animatie Anim’est. Scenariul este semnat de Paul Muresan si Cristian Pascariu.

„Ceva este o poveste care se intimpla dupa ce „crapam”. Personajul principal alaturi de umbra sa calauza iau un drum de tara la picior pentru a gasi acel „ceva” pe care nu l-au apucat in timpul vietii. Este o poveste despre drumuri intunecate. Trebuie sa il termin anul viitor in primavara”, a declarat Paul Muresan pentru proanimatie.ro.

Ceva - Paul Muresan

In prezent, Paul lucreaza la videoclipul „Sailor” pentru Platonic Scale & ALLA (feat. Mr. Sax).

Paul Muresan, absolvent al Universitatii de Arta si Design – Cluj Napoca, a invatat sa realizeze animatii la Universitatea Hochschule der Bildenden Künste Saar din Saarbrücken, Germania.