Pene galbene (VIDEO dublat in romana)

YellowbirdTeamTO Studio, studioul de animatie din Paris care a realizat serialul Angelo e cel mai tare pentru Cartoon Network, a debutat in industria cinematografica cu primul lungmetraj de animatie CGI. Este vorba despre Pene galbene/ Yellowbird, regizat de italianul Christian DE VITA.

Conform informatiilor oferite de InterCom, distribuitorul filmului de animatie Pene galbene, Christian De Vita este un regizor si un animator cu experienta, cunoscut in industria animatiei. A lucrat pentru Disney, Cartoon Network, Aardman Animation, Fox, Warner Bros, Sony BMG, Columbia Records si Mercury Records. Ca student, el a obtinut premiul Eastman Kodak Award, pentru cea mai buna reclama, in 1994, iar ulterior, in 2010, el a obtinut, ca regizor, premiul LA Global Film Fest pentru cea mai buna animatie. In acelasi an, De Vita a primit ASIFA Animation Art Award pentru contributia sa la animatia italiana. Ca prim Story Artist pentru Fantastic Mr Fox, el a lucrat indeaproape cu Wes Anderson, contribuind la viziunea unica a regizorului si la impactul emotional al imaginilor sale. A lucrat impreuna cu Tim Burton la filmul de animatie Frankenweenie si ulterior impreuna cu TeamTO la serialul tv Angelo Rules/ Angelo e cel mai tare.

Pene Galbene 3Designul grafic la Pene galbene este realizat de francezul Benjamin Renner, cunoscut pentru animatia sa, Ernest si Celestine, nominalizata la Oscar si premiata la Cesar.

Am avut onoarea sa vorbesc cu Benjamin Renner in primavara anului trecut. Tinarul regizor a acordat un interviu website-ului animationmagazine.eu in luna mai 2014. Contributia artistica a lui Benjamin Renner, care a creat lumea din filmul de animatie Pene galbene, a fost decisiva pentru dezvoltarea productiei. Absolvent al scolii franceze de animatie, La Poudrière, acest artist a surprins pe toata lumea cu scurtmetrajul sau, A Mouse’s Tale, care a primit Cartoon d’Or in 2008 si o nominalizare la premiul francez Cesar, in 2012.

„Imaginile rafinate si elegante ale lui Renner combina poezia si comedia. El si-a adus contributia prin viziunea sa si stilul special de design, care alaturi de animatie si regie, joaca un rol esential in acest film” (Sursa: caietul de presa al filmul de animatie Pene galbene)

Vizual, Pene galbene arata perfect. Scenariul nu este convingator. Story-ul imi aduce aminte de productiile tv pentru prescolari.

Pene Galbene 1Pene galbene este singurul film de animatie produs integral in Franta, avind o echipa de peste 200 de oameni, care au lucrat atit in studiourile din Paris cit si din Bourg-Lès-Valence.
TeamTO este un studio francez de animatie CGI care produce seriale de animatie pentru Cartoon Network, Nickelodeon, Disney Channel si Netflix.

Filmul ne povesteste despre calatoria unui erou mai neobisnuit… Yellowbird este un pui de pasare, de talie mica, care nu a putut migra, impreuna cu familia, spre tarile calde. El nu a vrut sa-si paraseasca niciodata cuibul, dar a ramas fara familie. Acum, Yellowbird porneste in cautarea unei familii, care sa fie numai a lui. Asadar, povestea ne vorbeste despre calatoria eroului, in cautarea unei familii. Eroul este neconventional: Yellowbird (Seth Green) este un pui de pasare, care nu a putut zbura in tarile calde impreuna cu celelalte pasari. El a ramas fara familie, dar si-a gasit o prietena in Buburuza cea isteata, (Yvette Nicole Brown).

Trebuie sa vedeti filmul de animatie, o sa va placa 🙂

Pene galbene este despre extraordinara experienta a migratiei, care nu e deloc usoara. De asemenea, Pene galbene este povestea maturizarii unui tinar care isi gaseste calea in viata si totodata o noua familie.

Pene Galbene 2Violonistul roman Bogdan Vacarescu a participat la realizarea muzicii pentru Pene galbene. Muzicianul a fost de acord sa acorde un interviu website-ului animationmagazine.eu. In curind o sa postam interviul cu el.