Poster Dragon Ball Super: SUPER HERO pentru Romania

Crunchyroll și Toei Animation au dezvăluit detalii suplimentare privind lansarea la cinema, în spațiul european, a celui mai nou film din franciza blockbuster anime de amploare mondială: “Dragon Ball Super: SUPER HERO”. Filmul va rula deopotrivă în peste 60 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa și va fi disponibil atât în varianta dublată, cât și în cea subtitrată. Pentru mai multe informații despre film, accesați pagina 2022dbs-global.com.

Sinopsis oficial “Dragon Ball Super: SUPER HERO”:
Cândva, armata Red Ribbon Army a fost anihilată de Son Goku. Cei care îi duc mai departe spiritul au creat Androizii supremi, Gamma 1 și Gamma 2. Aceștia se auto-intitulează “super-eroi” și încep ofensiva împotriva lui Piccolo si Gohan… Care este scopul Noii Armate Red Ribbon? În fața pericolului iminent, este vremea să vă treziți, Super-Eroi!

Despre film
Filmul contează pe implicarea totală și dedicarea deplină a lui Akira Toriyama, legendarul creator al seriei originale manga “Dragon Ball”, căruia i se datorează povestea originală a filmului, scenariul și designul de personaje.

În plus, filmul este regizat de către Tetsuro Kodama, iar distribuția actorilor care dublează vocea personajelor în limba japoneză îi include pe Masako Nozawa (Son Goku, Son Gohan, si Son Goten), Toshio Furukawa (Piccolo), Aya Hisakawa (Bulma), Ryō Horikawa (Vegeta), Mayumi Tanaka (Krillin), Takeshi Kusao (Trunks), Yūko Minaguchi (Videl), Yūko Minaguchi (Pan), Miyu Irino (Dr. Hedo), Hiroshi Kamiya (Gamma 1), Mamoru Miyano (Gamma 2), Volcano Ota (Magenta) și respectiv Ryota Takeuchi (Carmine).

Fenomenul Dragon Ball a început în 1984, când creația manga a lui Akira Toriyama, celebra în Japonia, a apărut, în premieră, în revista “Weekly Shonen Jump” a publicației Shueisha, menținându-se în vârful topurilor timp de 10 ani și jumătate. De atunci, popularitatea producției manga a tot crescut, atingând recordul de 260 de milioane de copii vândute în toată lumea (și numărul acestora continuă să crească). Astfel, universul Dragon Ball s-a tot extins, incluzând și animații TV, filme, jocuri, diverse produse branduite. Acum, la 38 de ani de la lansarea creației manga originale, Dragon Ball continuă să crească și va atinge un nou apogeu odată cu acest film la scară largă.

Despre Crunchyroll
Crunchyroll, LLC este o companie administrată independent, deținută în parteneriat de corporația Sony Pictures Entertainment din SUA și compania japoneză Aniplex, filială a Sony Music Entertainment (Japonia) Inc., ambele aparținând de grupul Sony din Tokyo. Filmele distribuite și promovate de către Crunchyroll – la nivel național și internațional – au înregistrat un palmares impresionant atât la box-office, cât și în rândul criticilor de film. Lansările Crunchyroll au succes nu doar la box-office, ci au fost prezentate și la festivaluri internaționale de film din toată lumea, au fost aclamate și au primit numeroase premii și distincții.

Despre Sony Pictures Entertainment
Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filială a Sony Entertainment Inc., la rândul ei sucursală a Corporaţiei Sony din Tokio. Operaţiunile internaţionale ale SPE cuprind: producţia, achiziţia și distribuţia de filme; reţele de televiziune; crearea și distribuţia de conținut digital; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse, servicii și tehnologii de divertisment. Sony Pictures Television administrează zeci de companii de producție din toată lumea, pe care le deține în exclusivitate sau în parteneriat. Firmele de producție ce aparțin de Motion Picture Group al SPE includ Columbia Pictures, Screen Gems, TriStar Pictures, 3000 Pictures, Sony Pictures Animation, Stage 6 Films, AFFIRM Films, Sony Pictures Internațional Productions și Sony Pictures Classics.

Despre Toei Animation
Toei Animation Co., Ltd. este una dintre cele mai prolifice studiouri de producție de animații din lume. Operațiunile companiei includ dezvoltarea și producția de animații, precum și marketingul și licențierea de programe la nivel global, având birouri de vânzări în Los Angeles, Paris, Hong Kong și Shanghai. De la înființarea sa, în anul 1956, Toei Animation Co., Ltd. a produs peste 13.316 episoade de seriale TV (peste 230 de titluri) și peste 258 de filme de lung metraj (până în martie 2022).