Acasă Stiri Retrospectiva Festivalul Internațional de Foarte Scurtmetraj “Très Court” în aer liber @Chez...

Retrospectiva Festivalul Internațional de Foarte Scurtmetraj “Très Court” în aer liber @Chez Elvire

177
0

Foarte scurtmetrajele cele mai apreciate de la Festivalul Internațional de Foarte Scurtmetraj “Très Court” se întorc în grădina Institutului Francez, la Bistro Chez Elvire, vineri, 25 iulie, începând cu ora 21:30. Intrarea este liberă.

Dintre cele 44 de filme, care cuprind toate genurile de film, cele 16 care vor fi proiectate au fost votate ca preferatele publicului, printre care Wind, povestea unui spațiu în care locuitorii se confruntă cu un vânt foarte puternic. În maximum 3 minute se regăsesc concentrate povești amuzante, fire de dragoste, întrebări existențiale, realizate de către regizori din toate colțurile lumii.

Dintre filmele premiate prezente se numără Wind, care a luat Premiul Publicului și Premiul pentru originalitate, și Eye in tuna care, Premiul pentru animație.

Programul complet al filmelor este: Un lugar major, Wind, Flock, Eye in Tuna Care, Harley, Carpark, Chicken or the Egg, One Minute of Love, Snapshot, Initiation à la photographie, Luigi et Vicenzo, After 15 Years, The Scream, Memory of a Sunny Day, Inappropriate Flash Mob.

Très Court Retrospectiva Festivalul Internațional de Foarte Scurtmetraj “Très Court” în aer liber @Chez Elvire Retrospectiva Festivalul Internațional de Foarte Scurtmetraj “Très Court” în aer liber @Chez Elvire Tre  s Court

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj “Très Court” este unic fiindcă prezintă filme cu durata maximă de 3 minute. Festivalul permite multor regizori, confirmați sau debutanți, să își exprime viziunea asupra lumii prin tehnici și moduri de difuzare diverse, indiferent de gen (film experimental, animație, documentar), cu un buget redus.

Acesta a avut loc între 2-11 mai în 100 de orașe din întreaga lume. Cele 44 de filme selecționate au provenit din 28 de țări de pe 5 continente, alese de juriu din peste 1000 de filme scurte înscrise.

La București, evenimentul a avut loc între 3-5 mai la Bistro Chez Elvire și la Cinema Elvire Popesco.
Ediția 2015 a Festivalului va avea loc între 5 și 14 iunie.
Intrarea este liberă.

Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spațiu cultural outdoor de întâlnire al oamenilor frumoși din București, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză și al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureștiului. Continuând seria manifestărilor culturale de anul trecut, Chez Elvire găzduiește săptămânal proiecții de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri, și alte eveniment speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here