Acasă Animatia romaneasca Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa...

Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO)

192
0
|||
|||

Elmando generic Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO) Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO) image30 1024x576Animatorul Anton Octavian, cunoscut publicului cu scurtmetrajele de animatie My Friend is a Cloud/ Prietenul meu e un nor, Falling Down si The Fog, participa la renumitul festival de animatie Annecy cu Elmando.

Anton, absolvent al Facultatii de Arte din Timisoara in 2008, este cunoscut pentru talentul sau in domeniul animatiei.

„Elmando a fost o calatorie in sine. A inceput cu Dave Famularo, un vechi prieten de la The Mantra, cu care am colaborat in trecut, care ne-a povestit despre Sandro si despre acest proiect. Sandro l-a cunoscut pe Elmando (un refugiat congolez acum in varsta de 50 de ani) in Paris. Cind acesta avea 10 ani, satul sau a fost atacat si mama sa rapita, iar el a plecat in cautarea ei. Clipul porneste de la aceasta poveste si reinterpreteaza o parte din aventurile sale. Am filmat in 2014 in Napoli, cu o echipa de 5 oameni si vreo 20 de copii fantastici si neastimparati, a fost o aventura intreaga. Apoi am trecut la montaj si in cele din urma ne-am pus pe desenat. Filmul e o combinatie de rotoscoping digital, si 2D, multe dintre fundaluri au fost refacute fiindca nu am avut decoruri si nu am folosit green screen”, precizeaza Anton Octavian pentru animationmagazine.eu.

Elmando 1 Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO) Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO) image31 1024x576„Povestea este a lui Elmando, spusa de Sandro, de aici a pornit scenariul scris de mine si de Andreea. Storyboard-ul a fost dezvoltat tot de ea si am lucrat o luna sa-l detaliem, iar apoi am plecat in Napoli. In 5 luni am desenat peste 2000 de desene unice. Pentru Andreea a fost primul proiect de acest gen si am avut o perioada de acomodare fiindca a trebuit sa ne coordonam stilul, dar in final a iesit bine”, a completat Anton.

„Muzica lui Sandro e incarcata de energie si emotie si am incercat sa transmitem asta si vizual. A fost greu de gasit un echilibru emotional, intre o melodie foarte ritmata si vesela si o poveste atat de trista. Daca te uiti in clip o singura secventa poate avea si 5-8 cadre diferite, a fost o reala provocare la montaj sa tinem pasul cu melodia, dar in final clipul a devenit un short musical”, a afirmat realizatorul scurtmetrajului de animatie.

Elmando 2 Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO) Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO) image32 1024x576Elmando a avut premiera la FIFF in Namur, dupa care animatia a calatorit la cele mai mari festivaluri, de la SICAF in Seul la Anima Brussels, Stuttgart, Anima Mundi, Amin’est si Atlanta Film Festival. In iunie animatia este in competitie la Annecy.

„In total cam 40 de selectii in toata lumea si inca mai avem de vazut. Ca premii, am luat 2-nd place Best European Film la Anim!Arte in Brazilia, Best Mediteraneo Film la Tracce Film Fest in Roma si Best Animated Short la SEEfest in Los Angeles.
 Clipul a fost vazut de mii de oameni in toata lumea, iar acum e in competitie la Annecy, cred ca e primul short in 25 de ani din partea Romaniei si asta e un premiu in sine”

Elmando 3 Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO) Romania participa la o competitie de scurtmetraje de animatie la Annecy dupa o pauza lunga de 25 de ani (VIDEO) image33 1024x576In prezent, Anton lucreaza la doua scenarii de scurtmetraje si la un site nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here