Acasă Animatia romaneasca Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian...

Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO)

263
0
|||
|||

Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO) Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO) media 1024x576

Aseara, la Cinema Studio din Bucuresti, a avut loc decernarea Premiilor Uniunii Cineastilor, premii care reprezinta aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizari cinematografice si de televiziune ale anului 2013.

Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul pentru cel mai bun film de animatie, pentru care au mai fost nominalizate peliculele Stop, de Ion Octavian Frecea, si 2, de Ilinca Seda. Lista completa a cistigatorilor aici.

„Povestea filmului Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months este despre „puterea” unui copil de 10 luni atunci cind nu e supravegheat. Chiar daca sunt mici pot crea haos chiar si prin joaca” (Adrian Baluta)

Adrian Baluta lucreaza in domeniul animatiei din 1992. A fost animator la studioul de animatie DACODAC. In prezent este senior animator la Ubisoft Romania.

„Ca animator am avut ocazia sa lucrez la peste 20 de seriale si 4 lungmetraje de animatie, productii precum Red Fox, Loony Toons si Jasper: Journey to the End of the World”. a declarat Adrian Baluta.

Brave_chicken_CARTON_TITLU Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO) Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO) Brave chicken CARTON TITLU

Brave_chicken_PREZ_0001 Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO) Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO) Brave chicken PREZ 0001

Brave_chicken_PREZ_0002 Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO) Scurtmetrajul Puterea celor 10 luni/ The Power of Ten Months, de Adrian Baluta, a cistigat premiul UCIN pentru cel mai bun film de animatie (VIDEO) Brave chicken PREZ 0002

In prezent, Adrian pregateste un scurtmetraj nou – „The Brave Chicken and The Stupid Fox”. „Actiunea animatiei are loc in gospodaria unui fermier, iar eroii principali sunt o gaina si o vulpe. Vulpea incearca sa faca paguba gospodariei” Proiectul este in faza de concept.

Adrian Baluta a debutat ca regizor in 2004 cu scurtmetrajul Dream Forest care a cistigat premiul UCIN pentru animatie in 2005. In 2007 a luat premiul pentru compositing si efecte la concursul international Strange Behavior Challenge, cu scurtmetrajul de animatie A new evolution. Cu short-ul Traveling with my thoughts full of hope a cistigat VIDEO EXCELLENCE AWARD la Cgsociety Dreamscape Challenge.

Pentru cei care vor sa invete despre animatie, Adrian Baluta a scris cartea digitala ANIMATION FROM SCKETCH TO FINAL RENDER.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here