Spider-Man: Into the Spider-Verse/ Omul-paianjen: In lumea paianjenului a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film de animatie

Matrix-ul animatiei, Spider-Man: Into the Spider-Verse, a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film de animatie. Filmul este complet nou, care combina animatia pe calculator cu desenele de mana si care arata cum nu s-a mai vazut in niciun film de animatie. Mai multe detalii aici.

O romanca a participat la realizarea filmului de animatie Spider-Man: Into the Spider-Verse. Este vorba despre Andreea Jebelean (animator).

Cea de-a 76-a editie a galei de decernare a Globurilor de Aur s-a desfasurat la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Decernate pentru prima data în 1944, Globurile de Aur recompenseaza cele mai bune interpretari si producţii din industria cinematografica si de televiziune, grupate in 25 de categorii.

„As we wrote earlier tonight in an analysis on Twitter, this win represents something much more than just a single film winning an award. It’s a victory for the entire animation industry, showing that our art form shouldn’t be defined by a particular style of filmmaking…

Give credit to Sony Pictures Animation and Sony Pictures Imageworks. They took a big risk when they made Spider-Verse, putting their resources behind a film that had never been made before in the mainstream U.S. animation industry. Traditional styles of animation filmmaking have been successful in Hollywood because they make lots of money, and once something makes money in Hollywood, it’s hard to deviate from that model. Sony deviated in an adventurous and bold new direction, and their risk paid off tonight with a victory at an awards show that had presented its animation award to the same company for 10 out of the last 12 years” (Amid Amidi, cartoonbrew.com)

Mai jos aveti comunicatul de presa oferit de InterCom Film, distribuitorul filmului de animatie

Pe 6 ianuarie 2019, la a 76-a ediție a Globurilor de Aur, desfășurată la Los Angeles, ”Spider-Man: Into The Spider-Verse” / „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului” a câștigat trofeul pentru cea mai bună animație. Producția Sony Pictures are nominalizări la premiile BAFTA, Annie Awards și numeroase festivaluri de profil și este considerată un candidat redutabil la Oscar. Lansat în vacanța de sărbători, filmul este cel mai bine cotat din seria “Spider-Man” și rulează în cinematografeîn format 3D, în versiunea subtitratăși respectiv dublată în limba română.

Acesta este primul Glob de Aur decernat unei producții Sony Pictures Animation.Și nu este singura premieră ce caracterizează filmul: protagonistul Miles Morales este primul super-erou afro-latino-american. Totodată, animația abordează teme care îi preocupă pe tinerii din toată lumea, indiferent de cultură, precum maturizarea, provocările cauzate de integrarea în societate, curajul de a-și afirma personalitatea și de a acționa pentru a-și găsi scopul în viaţă.

Produs de cineaștii Phil Lord şi Christopher Miller, cunoscuți pentruThe Lego Movie și Cloudy with a Chance of Meatballs, animația propune un stil vizual revoluţionar și un scenariu complex, pentru toate generațiile, de la copii și adolescenți până la părinții care au crescutcu aventurile eroului de benzi desenate creat de Stan Lee şi Steve Ditko în 1962.

Miles urmează o şcoală privată din Manhattan, unde părinții (un polițist și o asistentă medicală) l-au înscris recent pentru a-i asigura un viitor mai bun. Puștiul încearcă să se integreze, dar rămâne atașat de lumea simplă din cartierul său, Brooklyn, de unchiul Aron și de arta graffiti. După ce îl ciupește un păianjen radio-activ, Miles manifestă super-puteri și ajunge într-o altă dimensiune – un adevărat carusel de universuri, unde îi (re)descoperă pe Peter Parker, Spider-Gwen şi mătuşa May, Spider-Ham, Spider-Man Noir şi Peni Parker. Experiențele prilejuite de noii prieteni, dar și de inamici îl învață pe Miles că oricine poate deveni super-erou sub masca de Spider-Man, dacă își asumă provocărişi responsabilităţi și luptăpentru ce este corect.

”Spider-Man: Into The Spider-Verse” / „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului” combină în mod avangardisttehniciledigitale 3D cu desenele realizate de mână, proces foarte complex și dificil. De exemplu, pentru o singură secundă de animație artiştii aulucrat o săptămână, viteza cadrelor din Spider-Verse fiind de două-trei ori mai mare decât în alteproducții animate. Rezultatul justifică însă pe deplin eforturile: ritmul dinamic și arta inedită captivează spectatorii și îi introduce în lumea personajelor, făcându-i participanți la acțiune. “Sunt secvenţe în care te simţi ca într-o carte de benzi desenate”, menționează producătorii.

Regia le aparține cineaștilor Bob Persichetti, Peter Ramsey și Rodney Rothman, iar scenariul este semnat de Phil Lord și Rodney Rothman, pornind de la o poveste de Phil Lord (cunoscut pentru producția “The LEGO Movie”, premiată cu trofee BAFTA și Annie).

În varianta originală, ce rulează cu subtitrare, vocile aparțin actorilor Shameik Moore (alias Miles Morales), Nicolas Cage (Spider-Man Noir), Hailee Steinfeld (Spider-Gwen), Jake Johnson (Peter Parker), Liev Schreiber (Kingpin), Brian Tyree Henry (în rolul lui Jefferson, tatăl lui Miles), Mahershala Ali (Aaron, unchiul lui Miles), Lily Tomlin (mătușa May), Luna Lauren Velez (Rio, mama lui Miles), John Mulaney (Spider-Ham), Kimiko Glenn (Peni Parker).

Animația durează 117 minute, se adresează audienței generale și este distribuită în România de InterComFilm Distribution.