Stiri din industria animatiei

– Un episod din The Simpsons in care familia americana merge in Piata Tiananmen a fost retras de pe platforma americana Disney+ la Hong Kong.

Este vorba despre episodul 12 din sezonul 16, difuzat pentru prima data in 2005 si in care familia americana merge in China pentru a adopta un copil.

In timpul acestei vizite, ei merg in Piata Tiananmen de la Beijing unde au fost reprimate in 1989 manifestatiile in favoarea democratiei. In episod, un panou indica „In acest loc, in 1989, nu s-a intamplat nimic”, o satira referitoare la cum vrea Beijingul sa stearga din memoria colectiva masacrul din 1989. Luni, AFP a verificat platforma Disney+ Hong Kong si episoadele 11 si 13 erau disponibile, dar nu si 12.

Nu este clar daca Disney+ este cea care a retras episodul sau daca autoritatile i-au cerut sa o faca. Intrebat de AFP, gigantul american de divertisment nu a comentat, nici guvernul de la Hong Kong.

Cartoon TV Plus prezinta doua lungmetraje de animatie romanesti la Teatrul Gong Sibiu. Intrarea publicului se face gratuit, in limita locurilor disponibile. Mai multe detalii aici.

– Compania Disney va cheltui 33 de miliarde de dolari pentru continut in 2022. Va realiza 10 seriale de animatie anul viitor. Si 50 de titluri pentru cinematografe si platformele de streaming.

– Filmul de animatie Encanto, productie Disney, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american de weekend, in timp ce drama House of Gucci a incheiat primul sfarsit de saptamana pe locul al treilea. In primul weekend pe marile ecrane nord-americane, filmul a generat incasari de 27 de milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

– Scurtmetrajele de animatie pentru adulti ce poarta semnatura unor apreciate cineaste spaniole formeaza ultima serie tematica de filme disponibile cu acces gratuit pe canalul de Vimeo al Institutul Cervantesvimeo.com/channels/institutocervantes

Mai multe detalii aici.

For Auld Lang Syne — Trailer. La Apple TV+