Acasă Animatia romaneasca Stirile animatiei. Fetele si femeile din Afganistan citesc si vizioneaza filme de...

Stirile animatiei. Fetele si femeile din Afganistan citesc si vizioneaza filme de animatie in secret

150
0

Sursa foto: wamu.org

– In aceste zile apar stiri despre Iran si Afganistan. Femeile din Iran isi ard hijaburile. In toata tara sunt proteste dupa ce Masha Amini a murit pentru ca nu isi legase corect valul. Iar in Afganistan, tara care s-a intors in evul mediu, fetele si femeile se intilnesc in secret, organizind cluburi de carte. Printre acestea, unul din Kabul, fetele si femeile studiaza si citesc impreuna Jurnalul Annei Frank, ca o raza de speranta pentru o lume mai buna. Multi afgani pirateaza filme si se uita in secret in casele lor. Imi imaginez cum se uita la Unde este Anne Frank?, Persepolis, The Breadwinner si Hirondelle de Kaboul.

– Strange World, noul film de animatie Disney are trailer:

– Disney a renuntat la comercializarea DVD-urilor si Blu-ray-urilor in Romania – cu titluri noi. Obisnuiesc sa cumpar multe titluri Disney Pixar pentru colectia personala.

– Serialul The Good Doctor/ Doctorul cel bun, scos in vara de pe Netflix, o sa fie disponibil pe Disney+ din 19 octombrie. O sa aveti ocazia sa vedeti 4 sezoane cu medicul autist.

– Amok, o coproductie Ungaria–Romania in regia lui Balázs Turai, premiata anul acesta cu Cristalul Annecy, o sa fie difuzata la Animest. O sa fie in afara competitiei. Animest a anuntat care sunt filmele de animatie romanesti in competitia nationala.

– Animest are ateliere pentru micuti. Mai multe detalii aici.

– Madalin Truica a participat la realizarea Looney Tunes Special.

– In perioada 13-16 octombrie se desfasoara cea de-a 5-a editie a Festivalului International de Benzi Desenate Istorice Brasov.
Anul acesta, tema festivalului este ”Balcanii în istorie”.

– Dan Munteanu a realizat spotul animat Napolact FlipBook.

– „La actuala sesiune (nota redactiei proanimatie.ro: CNC) se pun la bataie 40 de milioane de lei, dupa cum urmeaza:
10% – 4.000.000 lei pentru filmele de animatie;
1% – 400.000 lei pentru dezvoltarea proiectelor de filme de lungmetraj fictiune, documentare si de animatie, din care 300.000 lei – fictiune; 50.000 lei – documentar si 50.000 lei – animatie.”
Mai multe detalii aici.

– Bertóti Attila a realizat animatia de jos:

– Canva a lansat Visual Worksuite, anunta Civilization.

Dracula Film Festival Brasov se desfasoara in perioada 12-16 octombrie 2022. Grafica afisului Dracula Film Festival 2022 este realizata de artistul italian Giorgio Finamore.

stirile animatiei. fetele si femeile din afganistan citesc si vizioneaza filme de animatie in secret Stirile animatiei. Fetele si femeile din Afganistan citesc si vizioneaza filme de animatie in secret Dracula Film Festival 2022 1

stirile animatiei. fetele si femeile din afganistan citesc si vizioneaza filme de animatie in secret Stirile animatiei. Fetele si femeile din Afganistan citesc si vizioneaza filme de animatie in secret Filme competi  ie lungmetraj Dracula Film Festival 2022

– Mergeti la cinema pentru a viziona Dragon Ball Super: Super Hero (2022) si The Elfkins/ Elfii cofetari (Germania, 2019).

– Filmul de animatie One Piece Film: Red (2022) o sa ruleze la cinema din 14 octombrie.

stirile animatiei. fetele si femeile din afganistan citesc si vizioneaza filme de animatie in secret Stirile animatiei. Fetele si femeile din Afganistan citesc si vizioneaza filme de animatie in secret rsz one piece film red   hd 600x900 low res

– Filmul de animatie norvegian Captain Sabertooth and the Magic Diamond/ Capitanul Colti-de-sabie si diamantul fermecat (2019) o sa fie difuzat in salile de cinema din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here