Stirile animatiei. Romanii participa la realizarea productiilor cinematografice americane

– Americanul de origine romana Ovi Nedelcu (Author/ Illustrator, Visual Development, Character Design/ Stylist si Story Artist), a creat personajele pentru productia DC League of Super-Pets/ Gasca Animalutelor. Eu am avut ocazia sa vad acest film de animatie la Cinemax (Veranda), cu sprijinul Vertical Entertainment. Mergeti la cinema sa il vedeti, nu o sa regretati. Este un film amuzant.

Radu Vintila (systems engineering supervisor: Animal Logic) a participat la realizarea filmului de animatie DC League of Super-Pets/ Gasca Animalutelor DC.

Efectele vizuale din productia cinematografica au fost facute si de Liviu Antonescu (Surfacing Artist) si Nicolae-Gheorghe Cojocaru (senior effects artist: Animal Logic)

Eugen Munteanu a urcat pe YouTube doua scurtmetraje de animatie realizate de el.

Opreste-te! Termina! Inceteaza!

Pardon!

– Studioul Framebreed Romania a revenit cu o animatie noua pentru Bad History. Video-ul are peste 160.000 de vizionari.

Bad History – Singularity II (Forêt Noire Remix)

Paul Muresan a realizat spotul Animest 2022.

Paul Arion a participat la realizarea efectelor vizuale la filmul Trenul asasinilor (head of department: DNEG). Eu am vazut acest film la Imax (Cinema City Afi Cotroceni), cu sprijinul Intercom. O sa observati ca in acest film live action, personajele vorbesc mult despre desene animate 🙂 Cei care au vazut serialul de animatie Locomotiva Thomas si prietenii sai o sa inteleaga replicile din film. In productia cinematografica este mentionat si un serial de animatie japonez 🙂 Gata, nu povestesc filmul. Mergeti la cinema pentru a vedea Trenul asasinilor. Este un film bun. Aveti parte de multa actiune, suspans si scene amuzante… Toti actorii, inclusiv Brad Pitt, joaca bine.

Scenariul semnat de Zak Olkewicz se bazeaza pe romanul lui Kotaro Isaka, unul dintre cei mai apreciati autori japonezi ai genului mystery. Pornind de la creatia acestuia. Producatorii filmului au realizat o incursiune palpitanta si comica in lumea asasinilor, cu nuantele unei fabule moderne despre soarta.

– Studioul DSG Romania a realizat teaserul pentru scurtmetrajul Malanca. Scenariul si regia este semnata de Dragos Stefan. Coprodus de Untold Studios si DSG.

Director: Dragos Stefan
Character design and concept art: Vlad Pascanu, Cameron Johnson, Dan Panaitescu
Producer: Claudia Glod, Ellie Joseph
FX Artist: Răzvan-Teodor Cristea
Storyboard: Vlad Pascanu, Andreea Mitica
Financed by Epic Games with an Epic MegaGrant.

Animation Worksheep Romania a finalizat animatia Suruaika.

Vlad Ilicevici (Animation Worksheep):
„E oribil de greu sa termini un film. Sau ma rog, pentru mine intotdeauna a fost. Cu atat mai mult un film de animatie, la care nu prea exista scurt-circuite, nu prea ai cum sa sari peste cantitatea uriasa de munca necesara. Si e aproape imposibil sa il aduci in stadiu in care chiar sa fie cum vrei, prezentabil si emotionant.

Sa faci asta fara nicio finantare – CNC, Media, whatever – suna a dementa totala. Schizofrenie de-a dreptul. Totusi, datorita lui Radu, linga mine inca de la început si a unor supereroi, skilfull AF si incredibil de dedicati cu care am lucrat pe parcursul anilor, s-a intâmplat minunea asta. In 2014 scriam primul draft la Suruaika, apoi un an mai tirziu începeam sa lucrez cu Radu la toate cele si aveam primele discutii cu el despre film. Dupa inca un an aparea si Orkid si, totodata, primele idei si linii melodice pentru coloana sonora. Abia in primavara lui 2018 reuseam sa inregistram EP/ Sountrackul Suruaika si prin luna mai a aceluiasi an aveam si primul trailer. Dupa alti 4 ani si inca niste luni, ultimul edit a fost gata. Si a plecat catre festivaluri si prieteni (ne bucuram maxim ca avem deja vreo 4-5 selectii pe care le vom anunta pe rind, speram in curind).

Cel mai important este ca nu exista lucru mai misto pe lumea asta decit sa faci parte dintr-o echipa cu super-eroii astia:
Radu Pop, Alex Minciuna, Silviu Matei, Andrei Iancu, Andrei Cotârță, Dorel Margarit, Raul Lile, Alina Cavadia, Laura Comanescu, Eduard Gheorghe, Matei Bacanu +
(the team for the first trailer)
Claudia Ilea, Cristina Pirvu, Diana Necşulescu, Ion Arama, Matei Monoranu, Vadim Ciocazan, Vlad Bota
+ Orkid 2018 – George Fratica, Alexandru Andone
Love and respect, forever, brothers & sisters!”

Stefan Buzea impreuna cu echipa lui participa la realizarea efectelor vizuale la filmul SF romanesc Voyager.

– A aparut Blu-ray ul cu filmul de animatie romanesc Misiunea spatiala Delta.

Andrei Sitari (Republica Moldova) a participat la realizarea acestei animatii la Passion Paris.

– Pe marile ecrane ruleaza filmul de animatie Paws of Fury: The Legend of Hank/ Animalute Furioase: Legenda lui Hank, ceva asemantor cu productile DreamWorks Animation Kung Fu Panda.

– Minionii s-au intors pe marile ecrane 🙂 Partea a doua este amuzanta. Romanul Andrei Toroplean (Technical Director) a participat la realizarea efectelor vizuale la productia cinematografica Minionii 2.