Stirile industriei filmului de animatie

John Lasseter, fostul director artistic al studiourilor Disney Pixar, a fost numit seful studioului Skydance Animation, anunta Animation Magazine. Noul studio de animatie Skydance lucreaza la doua proiecte de lungmetraj – Luck, realizat de Alessandro Carloni (Kung Fu Panda 3) si o productie fara titlu inca, regizata de Vicky Jenson (Shrek).

John Lasseter, care a realizat Cars si Toy Story, a renuntat la functiile sale in cadrul companiei Disney in luna iulie 2018, in urma acuzatiilor de hartuire sexuala intervenite in plin scandal Harvey Weinstein.

Dezvaluirile privind presupusele agresiunile sexuale ale lui Weinstein, acuzat de sute de femei, au generat o constientizare globala fata de hartuirea sexuala, canalizata de miscarea #MeToo, si a determinat caderea mai multor oameni puternici precum bucatarul sef Mario Batali, actorul Kevin Spacey sau regizorul Brett Ratner.

Stan Lee va fi omagiat la Los Angeles, anunta News.ro. Scriitorul si editorul Stan Lee, creator al unor personaje ca Spider-Man si Hulk, a murit pe 12 noiembrie 2018, la varsta de 95 de ani.

– Actrita australiana Margot Robbie va interpreta rolul celebrei papusi Barbie in primul film live action consacrat acesteia, au anuntat producatorul de jucarii Mattel si studioul Warner Bros.

Barbie, care implineste anul acesta venerabila varsta de 60 de ani, a constituit deja subiectul a 30 de filme de animatie.

Lungmetrajul va fi supervizat de Mattel Film, noua entitate a gigantului american al jucariilor, si va fi coprodus de LuckyChap Entertainment, compania de productie a lui Margot Robbie.

Anul 2018 a fost fostul unul bun pentru papusa Barbie, ale carei vanzari au crescut cu 15% in primele noua luni, totalizand 698 milioane de dolari. In total, peste un miliard de Barbie au fost vandute la nivel mondial de la prezentarea papusii la Targul de jucarii din New York, pe 9 martie 1959.

Elena Gheorghe dubleaza personajul Gerda din lungmetrajul de animatie rusesc Craiasa Zapezii 4: Tinutul Oglinzilor. Din 11 ianuarie in cinematografele din tara, in varianta 3D, dublata in limba romana.