Acasă Animatia romaneasca Stirile industriei filmului de animatie. CEVA, scurtmetrajul lui Paul Muresan, premiat la...

Stirile industriei filmului de animatie. CEVA, scurtmetrajul lui Paul Muresan, premiat la Festival du court métrage de Clermont-Ferrand

336
0

– Scurtmetrajul de animatie CEVA, de Paul Muresan, a fost cel mai votat film din sectiunea Click For Flicks (Les Breves Digitales) la Festival du court métrage de Clermont-Ferrand.

Noul proiect de animatie este produs de Puls Digital Production/ Safe Frame, studioul lui Sebastian Cosor, cunoscut pentru creatia sa, Videopictura animata 3D Tipatul/ The Scream, premiata la festivaluri internationale. Producatorul scurtmetrajului Ceva este Mihai Mitrica, directorul Festivalului International de Animatie Anim’est. Scenariul este semnat de Paul Muresan si Cristian Pascariu.

„Ceva este o poveste care se intampla dupa ce „crapam”. Personajul principal alaturi de umbra sa calauza iau un drum de tara la picior pentru a gasi acel „ceva” pe care nu l-au apucat in timpul vietii. Este o poveste despre drumuri intunecate”, a declarat Paul Muresan pentru proanimatie.ro.

– Compania Warner Bros. pregăteşte continuarea filmului Aquaman, anunta Variety. Aquaman 2 va fi produs de regizorul primului film, James Wan, si de Peter Safran. Lungmetrajul lansat pe 21 decembrie 2018 a depasit cifra de 1,1 miliarde de dolari incasari la nivel global si este al 21-lea in lista filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

Saptamana trecuta, Warner Bros. a anuntat si realizarea unui spinoff Aquaman, centrat pe personajul negativ Trench.

Cum sa-ti dresezi dragonul 3 s-a mentinut pe primul loc in box office-ul romanesc, cu incasari de aproximativ 700.000 de lei in al doilea weekend de la premiera.

The LEGO Movie 2: The Second Part a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american de weekend.

Al doilea film LEGO a generat incasari de 34,4 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Lungmetrajul este regizat de Mike Mitchell, dupa un scenariu semnat de Phil Lord, Christopher Miller si Matthew Fogel.

Spider-Man: Into The Spider-Verse a coborat, dupa al noualea weekend de la premiera, cand a avut incasari de 3 milioane de dolari, patru locuri, pana pe noua. In total, lungmetrajul a generat incasari de 1,120 de miliarde de dolari.

stirile industriei filmului de animatie. ceva, scurtmetrajul lui paul muresan, premiat la festival du court métrage de clermont-ferrand Stirile industriei filmului de animatie. CEVA, scurtmetrajul lui Paul Muresan, premiat la Festival du court métrage de Clermont-Ferrand banner site mare LEGO

– Comanda orice film de animatie LEGO de pe www.provideo.ro si poti castiga unul dintre cele trei premii LEGO: un set LEGO – masina de teren REXtrema a lui Rex, o invitatie dubla pentru filmul de animatie Marea Aventura LEGO 2 si un BluRay cu filmul de animatie LEGO Batman Filmul.

– Filmul Black Panther a primit un premiu BAFTA pentru efectele vizuale create de Geoffrey Baumann, Jesse James Chisholm, Craig Hammack şi Dan Sudick.

Spider-Man: Into the Spider-Verse, de Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman si Phil Lord, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de animatie la premiile BAFTA.

– Mai jos aveti o inregistrare video cu Laurentiu Damian, presedintele UCIN. Acesta vorbeste despre Zoltán Szilágyi Varga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here