Stirile industriei filmului de animatie. Un roman a participat la realizarea filmului A Dog’s Way Home/ Drumul unui caine spre casa

– Scurtmetrajul de animatie Telefonul/ The Call, de Anca Damian, a fost difuzat, sambata, la Sundance Film Festival. Regizoarea a participat la sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Apple isi va lansa serviciul de streaming in aceasta primavara, anunta Cronica.ro, citand TheVerge. In aprilie este asteptata si prezentarea serviciului de streaming Disney+, care va fi lansat la finalul anului.

Sergiu Baiesu (layout artist: pixomondo) a participat la realizarea efectelor vizuale la filmul A Dog’s Way Home/ Drumul unui caine spre casa.

Filmul este povestea emotionanta a unei cateluse devotate, gata de orice sacrificiu pentru a-si regasi stapanul pierdut.

Animatorii si specialistii in efecte vizuale au realizat o puma. Pentru unele scene din film, realizatorii au creat un caine cu ajutorul animatiei si VFX.

– Noua Zeelanda pregateste un film de animatie. Este vorba despre Mosley, un CG in coproductie cu China. Produs de studiourile Huhu si China Film Animation. Bugetul productiei este estimat la 20 milioane de dolari.