Acasă Stiri Stirile proanimatie.ro

Stirile proanimatie.ro

466
0

– Angry Birds 2 are poster localizat in limba romana.

– Disney va dezvolta un parc dedicat supereroilor Marvel şi este prevăzut ca el să fie inaugurat în anul 2020. Noul parc va veni după Star Wars: Galaxy’s Edge, consacrat universului din saga „Războiul stelelor”, deschis la începutul acestei luni.

– The Secret Life of Pets 2/ Singuri acasă 2 a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de puţin peste 500.000 de lei. Filmul, pentru care şi-au împrumutat vocile, între alţii, actorii Patton Oswalt, Kevin Hart şi Harrison Ford, a fost vizionat de 21.844 de spectatori şi a generat încasări de 501.302 lei.

– Lungmetrajul francez J’ai Perdu Mon Corps, de Jérémy Clapin, recompensat luna trecută cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, a primit trofeul Cristal al Festivalului de Film de Animaţie de la Annecy.

Lungmetrajul de debut al lui Clapin spune povestea unei mâini care scapă dintr-un laborator şi are un singur scop: să îşi găsească corpul. Pe măsură ce trece prin capcanele Parisului, îşi aminteşte viaţa pe care a avut-o cu tânărul de care a fost ataşată… înainte ca el să o întâlnească pe Gabrielle.

J’ai Perdu Mon Corps a primit şi premiul publicului.

Coproducţia Spania-Olanda Buñuel in the Labyrinth of the Turtles, de Salvador Simo, a fost recompensată cu premiul juriului, iar lungmetrajul leton Away, de Gints Zilbalodis, a primit trofeul Contrechamp.

La categoria scurtmetraj, filmul francez Memorable al lui Bruno Collet a fost marele câştigător, fiind recompensat cu trofeul Cristal, dar şi cu premiul publicului. Juriul a ales Uncle Thomas: Accounting for the Days (Canada, Franţa, Portugalia), de Regina Pessoa, iar pentru semnificaţia socială, My Generation (Franţa), de Ludovic Houplain.

Cea mai puternică poveste a avut-o, în opinia juriului, Drive (Argentina, Franţa), de Pedro Casavecchia, în timp ce premiul Jean-Luc Xiberras pentru debut a revenit filmului Deszcz (Polonia), de Piotr Milczarek.

Festivalul de Film de animaţie de la Annecy, cel mai important eveniment de gen din lume, a avut loc între 10 şi 15 iunie.

Cineastul francez Jean-François Laguionie a primit trofeul Cristal d’honneur în cadrul festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here