Acasă Cronici Strumpfocronica de film – Strumpfii: Satul pierdut

Strumpfocronica de film – Strumpfii: Satul pierdut

514
0

Pe marile ecrane ruleaza cel mai nou film de animatie produs de Sony Pictures Animation, Strumpfii: Satul pierdut. Dupa doua incercari reusite cu productile Strumpfii 1 si 2, Sony si-a propus sa mentina interesul publicului pentru acesti omuleti albastri, explorand alte lumi din universul benzilor desenate cu strumpfi. Acum este un film integral animat. In primele doua parti a fost vorba de productii hibride – live action combinat cu animatie.

Actualul film nu este o continuare a celor doua productii cinematografice. Vizualul este singurul lucru comun cu cele doua productii. Atuul francizei este vizualul, imbunatatit la noul film de animatie. Alt atuu este brandul Strumpfii. Este suficient sa folosesti povestile Strumpfii si ai succesul garantat.

Comparativ cu Strumpfii 2, noul film cu omuleti albastrii este inferior, nu reuseste sa convinga, nu are o poveste bine construita. Se observa ca cei de la Sony s-au concetrat pe vizual. Animatia din Strumpfii: Satul pierdut este reusita. Este genul de animatie care atrage multi spectatori la cinema. Din pacate, scenariul este mai mult pentru micuti. Sunt convins ca la urmatoarea productie cu strumpfi o sa avem parte de un story specific filmelor dedicate familiilor.

Strumpfocronica de film - Strumpfii: Satul pierdut Strumpfocronica de film – Strumpfii: Satul pierdut SMURFS THE LOST VILLAGE First Look rgb

Franciza Strumpfii face apel la memoria colectiva a adultiilor care au indragit aceste personaje in copilarie. Imediat dupa revolutia din decembrie 1989, televiziunea publica a difuzat serialul de animatie Strumpfii. Nu exista informatii despre audienta din perioada respectiva. Se banuieste ca erau foarte multi telespectatori in fata micilor ecrane in timpul difuzarii desenelor animate la sapte seara.

Nu am multe de spus despre film. Este frumos. Mi-au placut decorurile cu padurea si satul pierdut. Imaginile sunt superbe. Micutii o sa fie incantati sa vada acest film de animatie.

Franciza cu strumpfi infirma teoria sociologului francez Antoine Bueno care sugereaza ca omuletii albastrii sunt rasisti. Ei o accepta pe Strumpfita, creatia lui Gargamel. De asemenea, strumpfii accepta strumpfitele amazoane din satul pierdut. Toleranta este cuvantul magic pentru noul film cu strumpfi. Ei nu se sperie si nu devin rasisti daca vad omuleti colorati altfel. Banuiesc ca in urmatorul film de animatie o sa vedem o lume cu strumpfi asemanatoare cu societatea americana.

Ștrumpfii: Satul Pierdut Strumpfocronica de film - Strumpfii: Satul pierdut Strumpfocronica de film – Strumpfii: Satul pierdut PapaSmurf

Strumpfii: Satul pierdut este regizat de Kelly Asbury, cunoscut in lumea animatiei. El a regizat Spirit: Armasarul Vestului Salbatic, Shrek 2 si Gnomeo & Julieta. A fost scenarist la productia Frumoasa si bestia realizata de studiourile Disney in 1991.

Scenariul este semnat de Stacey Harman si Pamela Ribon (scenarista de la Vaiana). Imaginea si animatia sunt asigurate de Sony Pictures Imageworks Inc.

Regizorul Kelly Asbury sustine ca lumea familiara a ștrumpfilor si noua lume creata pentru acest film, toate au fost inspirate dupa lucrarile originale ale lui Peyo, artistul belgian Pierre Culliford, care i-a creat pe strumpfi in anul 1958. „Personajele lui Peyo sunt desenate cu bucurie. Ele sunt realizate cu multa usurinta,” explica Asbury. „In Padurea Interzisa si Satul pierdut, vroiam ca publicul sa simta ineditul aventurii alaturi de strumpfi, dar totodata sa se simta ca si cand ar apartine lumii strumpfilor. Culori mai inchise, umbre mai dese, frunzişuri in culori neobisnuite, plante care lumineaza fosforescent, animale si insecte – toate acestea sunt diferite – dar au formele create de Peyo si in plus, un limbaj comun.” (sursa caietul de presa oferit de distribuitorul InterCom Film)

Strumpfocronica de film - Strumpfii: Satul pierdut Strumpfocronica de film – Strumpfii: Satul pierdut SMRFS trl040

Ștrumpfii: Satul Pierdut Strumpfocronica de film - Strumpfii: Satul pierdut Strumpfocronica de film – Strumpfii: Satul pierdut SMFS gml261

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here