Acasă Stiri The Lion King/ Regele Leu – 20 ani

The Lion King/ Regele Leu – 20 ani

141
0

Regele_Leu The Lion King/ Regele Leu - 20 ani The Lion King/ Regele Leu – 20 ani Regele LeuProductia Disney Regele Leu a fost lansata pe 15 iunie 1994. Regia este semnata de Roger Allers si Rob Minkoff.

Este al 32-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a inceput in 1937 o data cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici, si filmul de animatie clasica cu cele mai importante incasari din toate timpurile. Filmul urmareste viata lui, Simba, un leu din Africa care invata despre locul sau in „cercul vietii” si trece printr-o serie de obstacole pentru a deveni regele de drept.

Un film muzical, având melodii compuse de Elton John si versurile lui Tim Rice, cu o coloana sonora compusa de Hans Zimmer. Coloana sonora si una din melodii au cistigat premiul Oscar. Astfel, compania Disney a luat decizia producerii dupa aceea a doua filme cu Regele Leu: continuarea The Lion King II: Simba’s Pride si un semiprequel/ semicontinuare, Regele Leu 3: Hakuna Matata (The Lion King 3: Hakuna Matata/ The Lion King).

„Ideea filmului a venit in timpul unei calatorii cu avionul spre Europa: in 1988, Jeffrey Katzenberg, considerat părintele reinventarii Disney in anii ’80 si ulterior „furat” de Dreamworks Animations, presedintele Disney Roy E. Disney (nepotul lui Walt) si regizorul Peter Schneider se aflau in turneul de promovare pentru animatia Oliver & Company, unul din succesele minore ale companiei. Initial titlul a fost King of the Kalahari, acesta fiind schimbat ulterior in King of the Jungle si de-abia apoi in The Lion King” (Cinemagia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here