Acasă Stiri Thor devine zeiţă

Thor devine zeiţă

172
0
|
|

thor-in-zeita Thor devine zeiţă Thor devine zeiţă thor in zeita

Super-eroul Thor, zeul tunetului în universul benzilor desenate, va deveni în curând o zeiţă într-un număr viitor al revistelor editate de Marvel Comics, ce va fi publicat în octombrie.

Musculosul personaj blond, „născut” în 1962 şi inspirat din mitologia scandinavă, se va transforma în curând într-o eroină cu chipul ascuns după o mască din oţel şi cu forme sculpturale, strânse într-un corset din fier, potrivit unei ilustraţii ce a fost publicată pe site-ul companiei Marvel Comics.

„Grupul Marvel este fericit să anunţe o nouă eră pentru zeul de oţel în această nouă serie, «Thor», scrisă de Jason Aaron şi ilustrată de Russell Dauterman”, a anunţat compania Marvel, filială a grupului Disney.

Noul personaj va vedea lumina zilei în octombrie şi va bulversa trioul celor „trei mari”, alcătuit din super-eroii Thor, Captain America şi Iron Man.

„Nu va mai fi eroul masculin clasic ce va fi capabil să ţină puternicul ciocan Mjölnir, ci o nouă eroină se va naşte, iar ea va fi demnă de numele Thor. Cine este ea? De unde vine ea şi care este legătura ei cu regatul Asgard şi universul Marvel?

Noul Thor continuă tradiţia personajelor feminine puternice precum Captain Marvel, Storm, Black Widow şi altele. Iar noul Thor nu este doar un substitut feminin. Ea este acum singurul Thor din lume şi ea e demnă de acest nume!”.

Creatorul personajului Jason Aaron a subliniat faptul că noul personaj „nu este un fel de Thorette, nu este domnişoara Thor, nu este Thorita. Ea este Thor. Dar e diferită de toţi acei Thor pe care i-aţi văzut în trecut”.

Odată cu această „schimbare de sex”, Marvel vrea să seducă „un public care, timp de multă vreme, nu a fost ţinta revistelor de benzi desenate cu super-eroi în America: femeile şi adolescentele”.

thor-in-femeie Thor devine zeiţă Thor devine zeiţă thor in femeie

În contextul în care Thor a generat două lungmetraje de succes produse de studiourile Disney, reprezentanţii acestuia au refuzat deocamdată să comenteze despre o posibilă adaptare pentru cinema a viitoarelor reviste cu zeiţa Thor.

Joe Taraborrelli, purtător de cuvânt de la Marvel Comics, a declarat că zeul devenit zeiţă reprezintă „o iniţiativă unic editorială”, dar că personajele de film care provin din personajele Marvel „derivă în majoritatea lor din lumea editorială”.

Primul lungmetraj „Thor” (2011) a generat încasări de 450 milioane de dolari în box office-ul mondial, iar continuarea acestui film, lansată în 2013, a obţinut încasări mondiale de 645 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here