Acasă Cronici Tito si pasarile

Tito si pasarile

510
0

Eu si cu fiica mea am vazut lungmetrajul de animatie brazilian Tito si pasarile/ TITO E OS PÁSSAROS/ TITO AND THE BIRDS la Anim’est. In urma cu patru ani am vazut O menino e o Mundo/ The Boy and the World (Brazilia, 2013, regizat de Ale Abreu), film nominalizat la Oscar. Ambele productii vorbesc despre copilul care traieste in familia monoparentala. Un copil crescut de mama, dar mai putin de tata. Cele doua filme braziliene vorbesc despre baiatul care isi cauta tatal. Filmele arata ce se afla in spatele ochilor unui copil. Pentru un copil nu este usor fara tata. Tito, personajul principal din noul film de animatie brazilian, incearca sa dezvolte o masina de citit limbajul pasarilor, inventie a tatalui sau.

Este un baietel de zece ani care locuieste cu mama lui. Pe neasteptate, o bizara epidemie incepe sa se raspandeasca, facandu-i pe oameni sa se simta rau atunci cand le e teama. Tito descopera curand ca leacul este cumva legat de cercetarile tatalui sau disparut despre cantecul pasarilor. Alaturi de prietenii sai, pustiul se arunca intr-o aventura ce ar putea salva lumea intreaga. Cautarea antidotului se va transforma treptat in cautarea tatalui si a propriei identitati.

Cu un decor urban tipic brazilian, personajul este aruncat intr-o poveste tipic romanelor SF. Filmul are toate elementele unei productii de succes: aventura, suspans si dragoste. Nu lipsesc si scenele tipic filmelor pentru adolescenti. Epidemia ii transforma pe oameni in zombii, dupa care ajung in ceva ciudat. Va las pe voi sa vedeti in ce se transforma.

Un mogul al orasului ii sperie pe oameni, folosind presa. Talkshow-urile tv si buletinele de stiri panicheaza lumea. Totul pentru a crea haos si nesiguranta. In acest timp reclamele firmei conduse de mogul invadeaza spatiul mediatic. Sunt reclame despre business-ul mogulului – o zona urbana moderna si sigura. Oamenii sunt invitati sa cumpere o locuinta in aceasta zona protejata. Mogulul promite protectie pentru cei care vor sa scape de epidemie.

tito si pasarile Tito si pasarile tito and the birds scene 18Concept art-ul filmulului este reusit. Vizualul seamana cu ilustratile unei carti de povesti.

Regia filmului Tito si pasarile este semnata de Gabriel Bitar, André Catoto si Gustavo Steinberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here