Acasă Romani in industria animatiei/ vfx Un roman a participat la realizarea lungmetrajului de animatie Albinuta Maya. Filmul...

Un roman a participat la realizarea lungmetrajului de animatie Albinuta Maya. Filmul 3D (co productie Germania – Australia)

317
0

Cine isi aduce aminte de serialul de animatie Albinuta Maya? 🙂 In copilarie ma uitam cu placere la serial la televiziunea bulgara. Cei interesati pot citi despre aceasta productie tv pe Wikipedia.

„Inainte de a deveni personaj de animatie, Maya i-a incintat pe copiii din toata lumea din rindurile cartii Aventurile Albinutei Maya, scrisa de Waldemar Bonsels si publicata in 1912. Povestea a fost prima data ecranizata in 1920, in filmul mut The Adventures of Maya the Bee, in care personajele erau interpretate de actori, iar in anii ’70, albinuta a devenit protagonista unui indragit serial TV de animatie, cucerind mai multe generatii de copii din lumea intreaga. Ba, i-a fost dedicata chiar si o serie de carti cu benzi desenate, cu acelasi succes mondial. Noua tehnologie computerizata utilizata in productia animatiilor, CGI, a permis realizarea unui nou serial cu albinuta Maya, ce include 78 de episoade a cite 11 minute” (Sursa: comunicatul de presa al distribuitorului Ro Image)

Lungmetrajul de animatie Albinuta Maya. Filmul a obtinut un premiu pentru “cea mai buna animatie” la Bavarian Film Awards si trei nominalizari la festivalurile Asia Pacific Screen Awards, Seattle International Film Festival si respectiv Stockholm Film Festival Junior. Va reamintesc ca aceasta animatie a fost difuzata anul trecut la Anim’est.

Animatia este o productie Studio 100 Media (Germania)/ Buzz Studios (Australia), distribuita in cinematografele din Romania de Empire Film si Ro Image 2000.

Regia este semnata de Alexs Stadermann, cunoscut ca senior animator la studiourile Disney. Numele sau se regaseste pe genericele animatiilor: Goof Troop, Timon & Pumbaa, An Extremely Goofy Movie, The Little Mermaid II: Return to the Sea, Lady and the Tramp II: Scamp’s Adventure, Return to Never Land, Tarzan & Jane, The Legend of Tarzan, The Jungle Book 2, The Lion King 1½, Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch, Brother Bear 2, The Fox and the Hound 2 si Cinderella III: A Twist in Time.

Daniel Stefan Gagiu, specialist in efecte vizuale, a participat la realizarea lungmetrajului de animatie Albinuta Maya. Filmul. Acesta a lucrat si la productile Warcraft, Avengers: Age of Ultron si Hitman: Agent 47. In prezent lucreaza la Industrial Light and Magic ca 3D Generalist.

„Contributia mea la proiectul Maya la MARK13, unul dintre cele mai recunoscute studiouri de animatie din Germania, a fost consistenta, ocupind rolul de Senior Lighting-Lookdev Artist pentru primele 6 luni de contract si cel de Senior Compositing Artist pentru ultimele 6 luni”, a declarat Daniel Stefan Gagiu pentru proanimanimatie.ro.

„Cred ca prima mea expunere la peripetiile si caracterul iesit din stereotip al Mayei a fost la sfirsitul anilor ’80 cind cu ajutorul unei antene improvizate de tip lighean reuseam sa receptionam emisia televiziunii nationale bulgare. Maya a fost la vremea respectiva o sursa de inspiratie pentru mine si sora mea”, a adaugat Daniel.

Recomand aceasta animatie pentru prescolari. Vizual arata bine. Povestea este ok si educativa.

Cei mici vor descoperi un personaj simpatic, indragit de multe generatii 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here