Un roman a participat la realizarea lungmetrajului de animatie Marea bulgareala 3D

Cosmin Ghiga a fost texturing artist la productia canadiana Marea bulgareala. Specialistul in efecte vizuale a participat la realizarea filmelor: Cenusareasa, Into the Woods si Victor Frankenstein.

Marea bulgareala este un remake dupa filmul live-action La Guerre des tuques (1984). Mai multe detalii despre productie le gasiti aici.

Am fost impresionat de vizualul animatiei. Cu un buget de 12 milioane de dolari, canadienii au reusit sa realizeze un film de animatie reusit pentru scolari. Cu un asemenea subiect care se apropie de scenarile pentru filmele dedicate copiilor realizate in anii ’80, Marea bulgareala atrage atentia copiilor si a adultiilor. Foarte multi isi vor aduce aminte de copilarie, de momentele petrecute in fata blocului sau a casei, jucindu-se cu zapada. Nimic nu s-a schimbat. Toti vrem sa facem cazemate de zapada, sa ne batem cu bulgarii de dimineata pina seara tirziu ­čÖé

marea-bulgareala

Incercati sa creionati un plan pentru vacanta de iarna. Este un exercitiu de imaginatie. Te poti distra. In Marea bulgareala, copiii dintr-un mic orasel pun la cale o bataie cu bulgari de zapada memorabila, care ii va antrena pe toti locuitorii intr-o competitie si o solidaritate care va ramine ca cea mai frumoasa amintire din copilaria lor.

Avem parte de actiune si de o poveste de dragoste. Cu emotii si peripetii. Povestile de dragoste din copilarie nu se uita niciodata ­čÖé