Acasă Romani in industria animatiei/ vfx Un roman studiaza animatie la Gobelins

Un roman studiaza animatie la Gobelins

221
0

Andrei Sitari din Republica Moldova este singurul student roman la renumita scoala de animatie Gobelins.

Inainte de ajunge la Gobelins, Andrei a studiat doi ani la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plamadeala” din Chisinau. Este student in anul 1 la sectia concept si realizare filme de animatie – Gobelins.

„In anul 2013 am cistigat locul 3 la un concurs de animatie – DeviantArt. Respectiv un curs de 4 luni sustinut de un profesor de la Pixar”, a precizat Andrei Sitari.

„Gobelins este o scoala extraordinara. Nu este o scoala obisnuita. Nu exista examene sau sesiuni. Exista doar pasiune si dorinta de a crea ceva frumos. Avem parte de exercitii si proiecte. De exemplu: se acorda 3 saptamini la mersul neutru uman, profil, fata. Si profesorul sustine cursul intr-o sala de proiectii.

Sala de curs este dotata cu computere performante si mese de animatie. In primul an de studiu, totul a fost creat la masa de animatie, adica animatie tradionala, creion si foaie. Nu avem voie sa folosim TvPaint. Munca o incepem in sala, in prezenta profesorului. In primul an invatam bazele animatiei – 2D si putin 3D.

La inceput avem exercitiile numite preliminare – 8 animatii scurte timp de 2 saptamini.

Am avut un curs scurt de character design, design pe care l-am animat. Am modelat si in 3D designul. Am avut un exercitiu numit actiune-reactiune unde am animat un personaj.

Am animat si mersul uman in 2D si 3D. Am invatat si ce este rigul. Am integrat mersul 2D intr-un decor 3D, modelat de noi studentii”, povesteste Andrei pentru animationmagazine.eu.

Parintii lui fac sacrificii, muncind mult pentru a plati facultatea lui Andrei. Acestia platesc 6.500 euro/ an pentru studile la Gobelins, in Franta.

„Luind in considerare ca un absolvent de la Gobelins isi gaseste job cu un salariu minim de 2.500 pe luna, investita este profitabila”, a completat Andrei.

„Pentru cazare si mincare cheltui 800 euro/ luna. Exista un ajutor pentru cazare. Primesc o parte din banii platiti. De asemenea, exista bursa de la stat in anul doi. Si un fond special pentru noi studentii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here