Acasă Animatia romaneasca VIDEO: Emisiunea Ca-n filme, de la Digi 24, a realizat o editie...

VIDEO: Emisiunea Ca-n filme, de la Digi 24, a realizat o editie speciala dedicata ocaziei celebrarii a 85 de ani de film animat romanesc

93
0

Emisiunea Ca-n filme (prezentata de Cristina Bazavan), de la Digi 24, a realizat o editie speciala dedicata ocaziei celebrarii a 85 de ani de film animat romanesc.

„Primii pionieri au venit din grafica de ziar și din caricatură, deschizătorul de drumuri fiind Aurel Petrescu, cu animația Păcală în lună. A urmat apoi Marin Iorda, cu singurul film mut de animație, Haplea.

Însă începerea în forță a filmului animat românesc a purtat semnătura lui Ion Popescu Gopo, care în 1956 a dat naștere unui omuleț banal, cu chipul imobil, care avea să câștige premiul cel mare la Festivalul de la Cannes din 1957.

În perioada 1965 – 1989, Animafilm a creat 1600 de desene animate, majoritatea exportate. Multe dintre acestea au luat premii în Polonia, Bulgaria, SUA și Japonia.

În ziua de azi, mai mult de 90% din animația care se face este 3D. Ca urmare a acestui fapt, numai o parte dintre cei care făceau animație s-a adaptat noilor tehnologii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here