Acasă Interviuri VIDEO: Proiectul de animatie basarabean In Exile a primit mii de dolari...

VIDEO: Proiectul de animatie basarabean In Exile a primit mii de dolari prin intermediul unui site de crowdfunding

152
0
|||
|||

Alexandru Kurilov VIDEO: Proiectul de animatie basarabean In Exile a primit mii de dolari prin intermediul unui site de crowdfunding VIDEO: Proiectul de animatie basarabean In Exile a primit mii de dolari prin intermediul unui site de crowdfunding 601045 10150922857759788 494452584 n 200x300Interviu cu Alexandru Kurilov, administratorul studioului de animatie Kurilov Grup din Chisinau.

 

Nu este pentru prima oara cind vorbesc despre animatia din Republica Moldova. Animatorii basarabeni sunt talentati, descurcareti si stiu sa se faca cunoscuti…

Nu stiu prea multe despre animatia basarabeana din perioada Uniunii Sovietice, dar am aflat multe despre animatia contemporana produsa la Chisinau, in ultimii 5 ani.

Este adevarat ca nu am avut ocazia sa vizitez Republica Moldova, dar acest lucru nu m-a impiedicat sa ma documentez in privinta productiei de animatie la Chisinau. Majoritatea informatiilor despre animatia basarabeana le-am gasit pe Internet.

In urma cu citiva ani, postarile mele despre productia Tiganul 3D, realizata de studioul Simpals din Chisinau, faceau inconjurul lumii, reusind sa atraga interesul website-urilor cunoscute din Romania si SUA.

Acum a sosit momentul sa vorbim despre alta descoperire… Basarabeanul Alexandru Kurilov a reusit sa atraga finantare – crowdfunding, pentru proiectul sau, scurtmetrajul de animatie In Exile. Pe platforma de stringere de fonduri IndieGoGo, In Exile a strins 7600 de dolari.

Tema filmului este una sociala si vorbeste despre copiii lasati de catre parinti, plecati peste hotare. Personajul principal al filmului este un baietel de 7 ani care sta cu bunica sa. Scurtmetrajul de animatie se centreaza pe retrairile baiatului si pe lumea sa interioara plina de imaginatie.

Mai jos aveti un interviu cu Alexandru Kurilov, acordat website-ului animationmagazine.eu.

In Exile VIDEO: Proiectul de animatie basarabean In Exile a primit mii de dolari prin intermediul unui site de crowdfunding VIDEO: Proiectul de animatie basarabean In Exile a primit mii de dolari prin intermediul unui site de crowdfunding in exile moldova 3d animation film

In ce stadiu se afla proiectul In Exile?

In Exile este in etapa de pre-productie. Cu alte cuvinte suntem inca la etapa de a modela toate locatiile prezente in scenariu. In curind, vom prezenta publicului si sustinatorilor proiectului nostru primele teste de render ale acestei scene.

Planul initial era sa finalizam filmul in decurs de opt luni, insa din lipsa de sustinere financiara, proiectul a cazut in lista de prioritati.

Este un film de animatie psiho-social?

Nu stiu ce ar fi inseamnand psiho-social in raport cu filmul nostru. Insa raspunsul probabil este nu. In primul rand este istoria unui baietel. Asta ne propunem sa facem – sa povestim… Desigur filmul are si un substrat social. Scopul primar este ca filmul sa fie captivant si distractiv in felul sau.

Ce buget aveti alocat pentru acest proiect?

Pai nu avem un buget. Ne cistigam existenta facind spoturi video si grafice de tot felul. Si nu am avut ocazia pina acum sa ne putem permite luxul de a aloca un buget pentru acest proiect. In afara de sustinerea pe care am primit-o de la public prin intermediul campanie pe IndieGoGo, nu am avut nici un fel de buget. Banii pe care i-am strans prin crowdfunding au constituit mai putin de o patrime din bugetul proiectului.

Citi oameni lucreaza la In Exile?

Echipa consta din 4 oameni care combina mai multe functii si talente. Trebuie sa fii multiateral dezvoltat pentru a putea realiza un proiect de acest gen la noi.

Vorbeste si despre proiectele Dr.Art Madisson, M.D. si Holy Cheese.

Daca In Exile este un proiect de festival, atunci Art Madisson si Holy Cheese, sunt proiecte comerciale care necesita o atitudine profesionista din punct de vedere al business-ului. De aceea suntem in cautarea unor producatori internationali care ne-ar putea oferi acest lucru.

Alexandru Kurilov VIDEO: Proiectul de animatie basarabean In Exile a primit mii de dolari prin intermediul unui site de crowdfunding VIDEO: Proiectul de animatie basarabean In Exile a primit mii de dolari prin intermediul unui site de crowdfunding 579695 10150922842059788 1093643192 n1

Ce experienta are echipa in domeniul animatiei? Vorbeste despre echipa, inclusiv despre dumneavoastra, si despre studiou.

De zece ani lucram in domeniul productie video si ne specializam in grafica si animatie. Cum am mai spus, fiecare membru al echipei face mai multe chestii. Am invatat impreuna si ne-am sustinut reciproc pe parcursul acestor 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here