Acasă Romani in industria animatiei/ vfx Virgil Tanasa a participat la realizarea jocului The Sexy Brutale

Virgil Tanasa a participat la realizarea jocului The Sexy Brutale

298
0

Virgil Tanasa, animator freelancer in Marea Britanie, a participat la realizarea jocului The Sexy Brutale. Va reamintesc ca acesta a facut animatia pentru jocul Smurfs: The Lost Village – HoloLens Game.

„In faza initiala am fost implicat in prototipul cu care Cavalier Studios a incercat sa-si deschida drumurile spre finantare, publishing, pentru a putea crea grafica si animatia intregului joc. Definisem un stil grafic, in linii mari, relativ simplu, bazat mult pe o grafica mimand mult 2d-ul – era universal acceptat in cadrul studioului si era in concordanta cu ceea ce puteam face noi, fara alta sustinere din exterior, in afara de cea financiara. Practic, nivelul 1 din joc – the Chapel – a fost creat in intregime, incluzand grafica si animatia, in aproximativ o luna si doar de catre mine. Evident, calitatea nu era deosebita, animatiile erau relativ brute si fara prea mult finisaj, insa indeajuns de expressive – intregul nivel era mai degraba un crochiu, un concept, un prim pas care infatisa o idee asupra a ceea ce jocul putea reprezenta. Si mai ales, inlocuia grafica simplista, netexturata, bazata predominant pe geometrii foarte simplificate si personajele irelevante, luate din librarii, de pe Internet, atunci cand prima faza a demo-ului a fost creata… Grafic, artistic, era slabut, insa era un demo perfect functional. Tequila Works a sesizat ideea, potentialul si au decis sa se implice foarte activ in executia proiectului si in publishing, au dorit insa ca grafica sa fie regandita, re-stilizata, conform aspiratiilor lor si pentru asta au oferit resursele necesare – moment in care eu am ramas exclusiv pe animatie.

Cavalier Studios mi-au oferit mai apoi titlul de Lead Animator, insa in realitate nu am fost chiar un Lead 🙂 e adevarat ca eu am fost cel care a animat cel mai mult in proiect si am creat practic stilul, in faza initiala, pe care ceilalti si l-au insusit mai apoi cu usurinta – insa nu au avut niciodata nevoie de directie din partea mea, fiind animatori cu experienta.

Catre finalul proiectului, am participat si la realizarea unor mini-trailere pentru caracterele din joc, in care ni se infatiseaza pe scurt o mica biografie a lor, prin intermediul unor secvente extrase din joc insa oferite privitorului intr-o alta perspectiva. M-am ocupat de iluminarea si render setup-ul pentru toate cele patru trailere, impreuna cu post-procesarea primului, pentru a crea un model stilistic – urmand ca ulterior o companie externa sa le preia pe celelalte trei , pentru post-productie ”, precizeaza Virgil Tanasa pentru proanimatie.ro.

The Sexy Brutale este un joc 3D de tip Puzzle & Adventure, dezvoltat de Cavalier Game Studios si Tequila Works, un bal mascat fara sfarsit, plin de intriga, crime si posibil un dram de fenomene oculte. Jucatorii vor trebui sa descopere secretele conacului cazinou si locuitorii acestuia, in timp ce retraiesc acelasi bal mascat criminal si misterios.

Pe masura ce povestea se desfasoara in timp real, jucatorul va trebui sa gaseasca raspunsurile enigmelor care vor opri aceasta bucla, pentru a salva vietile musafirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here