Acasă Stiri Vocabularul copiilor se imbogateste cu ajutorul reclamelor tv?

Vocabularul copiilor se imbogateste cu ajutorul reclamelor tv?

147
0

Nu reclamelor la canalele tv de desene Vocabularul copiilor se imbogateste cu ajutorul reclamelor tv? Vocabularul copiilor se imbogateste cu ajutorul reclamelor tv? image27Parintii din Romania sunt revoltati ca posturile tv de desene animate difuzeaza spoturi comerciale care nu sunt ok pentru micutzi. O mama scrie pe Facebook ca o deranjeaza cind aude: „Joburi, joburi, joburi, mii de joburi”, „Nino, Danonino te face voinic”, „Hai sa cremvusterim”, etc.

Multe mame considera ca aceste reclame nu au ce cauta pe canalele de nisa dedicate copiilor. Este posibil ca unele spoturi sa promoveze produse nocive pentru micutzi.

Legat de acest subiect citeam undeva ca jucariile promovate prin spoturi la tv sunt la limita legalitatii. Se presupune ca multi copiii sunt manipulati prin mesaje care le induc ideea ca pot fi cei mai buni doar daca au o anumita jucarie. Asa apar si frustarile. Isi doresc jucariile vazute in spoturile tv, iar parintii nu pot cumpara tot ce vad micutzii la tv 🙂

Academia Americana de Pediatrie considera ca publicitatea destinata copiilor este inselatoare si ca multi copii nu pot face diferenta intre programul tv si spoturi.

O mama scrie pe Facebook ca a sosit timpul sa interzicem publicitatea care se adreseaza copiilor, deoarece aceasta influenteaza intr-un mod nefavorabil procesul lor de dezvoltare morala.

Ce parere aveti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here