Wonder Woman este oficial super eroina box office-ului românesc

Unul dintre cele mai apreciate şi aşteptate filme, Wonder Woman este o aventură epică regizată de Patty Jenkins, care s-a poziţionat cu încredere în fruntea box office-ului românesc, cu încasări în valoare de 1.290.118 şi un număr de 56.778 spectatori, cifrele fiind în continuă creştere.

Producţia Warner Bros. care o prezintă pe Gal Gadot în interpretarea Dianei Prince/ Wonder Woman şi Chris Pine în rolul aliatului ei, Steve Trevor, marchează primul film de lungmetraj dedicat în exclusivitate legendarei super eroine şi prima aventură cu un personaj feminin care prinde viaţă pe marele ecran în era modernă.

Wonder Woman

Înainte de a deveni Wonder Woman, Diana era o prințesă din Amazon, crescută într-un paradis izolat și antrenată pentru a deveni invincibilă în luptă. Dar când un pilot american se prăbușește pe țărmul insulei și le povestește amazoanelor despre conflictul cumplit care zdruncină lumea întreagă, Diana decide să plece de pe insulă, convinsă că poate anihila această amenințare. Luptând alături de omenire într-un război menit să pună capăt oricăror alte războaie, Diana își va descoperi marile puteri… și adevăratul destin.

Alături de Gadot, din distribuția internațională a peliculei au mai făcut parte Chris Pine (filmele Star Trek), Robin Wright (Fata cu un dragon tatuat, serialul Netflix Culisele puterii), Danny Huston (Înfruntarea titanilor, X-Men de la Origini: Wolverine), David Thewlis (filmele Harry Potter, Teoria întregului), Connie Nielsen (serialul The Following, Gladiatorul), Elena Anaya (Pielea în care trăiesc), Ewen Bremner (T2 Trainspotting, Expresul zăpezii), Lucy Davis (Lupta cu zombi, serialul Better Things), Lisa Loven Kongsli (viitorul Ashes in the Snow), Saïd Taghmaoui (Țeapă în stil american) și Eugene Brave Rock (serialul Hell on Wheels).

Patty Jenkins a regizat filmul după un scenariu scris de Allan Heinberg, povestea fiind creată de Zack Snyder, Allan Heinberg și Jason Fuchs, pe baza personajelor din benzile desenate DC. Wonder Woman a fost creată de William Moulton Marston.

Pelicula a fost produsă de Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder și Richard Suckle, producătorii executivi fiind Stephen Jones, Geoff Johns, Jon Berg, Wesley Coller și Rebecca Steel Roven.

Din echipa de creație condusă de Jenkins au făcut parte directorul de imagine Matthew Jensen („Cronici”, „Fantastic 4”, serialul HBO „Urzeala tronurilor”), scenografa Aline Bonetto, nominalizată la premiile Oscar („Amélie”, „O logodnă foarte lungă”), editorul de imagine Martin Walsh, laureat al premiului Oscar („Chicago”, „Jack Ryan: Agentul din umbră”), designerul de costume Lindy Hemming, laureată a premiului Oscar (trilogia „Cavalerul negru”, „Topsy-Turvy”) și supervizorul efectelor vizuale Bill Westenhofer, laureat al premiului Oscar („Viața lui Pi”, „Busola de aur”). Muzica a fost compusă de Rupert Gregson-Williams („Fără armă în linia întâi”, „Legenda lui Tarzan”).

Warner Bros. Pictures prezintă, în colaborare cu Tencent Pictures și Wanda Pictures, Wonder Woman – o producție marca Atlas Entertainment/Cruel și Unusual. Filmul este distribuit de compania de entertainment Warner Bros. Pictures în format 3D și 2uD în anumite cinematografe și în format IMAX în întreaga lume.