A aparut prima imagine oficială a lui Tom Hanks în rolul lui Walt Disney

Pelicula Saving Mr. Banks şi-a început recent filmările, iar prima imagine oficială a actorului Tom Hanks, interpretind rolul lui Disney  – a fost lansată de studiourile producătoare.

Filmul o are în centru pe creatoarea lui Mary Poppins, P.L. Travers (Emma Thompson), şi spune povestea realizării blockbusterului şi ultra-popularului film american bazat pe seria de cărţi ce o are pe Mary ca protagonistă.

Acţiunea se mută constat din 1961 în 1907 şi invers, arătându-o pe Travers de-a lungul copilăriei sale şi apoi în toiul negocierilor cu Walt Disney (Hanks) pentru filmul Mary Poppins. Autoarea nu a negociat cu uşurinţă vânzarea drepturilor de autor către Disney, iar asta din cauză că povestea avea tuşe extrem de personale, ce reflectau momentele dificile prin care a trecut în viaţa personală şi în relaţia cu tatăl său, un bancher dependent de alcool ce şi-a adus familia la ruină.

În ciuda faptului că filmul a făcut din ea o femeie bogată, lui Travers i-au displăcut atât de mult secvenţele animate şi alte aspecte ale adaptării cinematografice, încât a refuzat pentru tot restul vieţii să îi mai vândă lui Disney drepturile de producţie asupra uneia dintre operele sale.

Din distribuţia filmului mai fac parte, alături de Hanks şi Thompson, şi Colin Farrell, Paul Giamatti, Bradley Whitford şi Jason Schwartzman. Saving Mr. Banks este regizat de John Lee Hancock şi va ajunge în cinematografele americane pe 20 decembrie 2013.