ALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ

În urma unei serii de neînţelegeri, Alvin, Simon şi Theodore ajung să creadă că Dave o s-o ceară de soţie pe noua lui iubită în Miami…şi o să-i părăsească.  Au la dispoziţie trei zile ca să ajungă la el să oprească cererea în căsătorie, evitând astfel să-l piardă pe Dave şi posibil să se aleagă cu un frate vitreg îngrozitor – în ALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ.

Noul film este un mix de elemente clasice legate de viaţa Veveriţelor – inclusiv umor răutăcios şi momente tandre- pe care fanii le adoră la franşiză.

Acum e vremea ca băieţii s-o ia la picior în cea mai importantă călătorie a lor, deoarece pornesc în “marea aventură” prin S.U.A. De-a lungul ghinioanelor lor povestite, Alvin, Simon şi Theodore au trebuit întotdeauna să rezolve tot felul de probleme … s-au creat pe ei înşişi! Dar în timpul marii aventuri, pentru prima dată, se află într-o misiune, să-şi menţină familia unită.

Ele sunt Veveriţele pe care le cunoaşteţi şi pe care le iubiţi: Alvin, cel şarmant şi muzical, cu un entuziasm nesfârşit şi carismă; Simon, al cărui I.Q. e pur şi simplu la nord de cel al lui Einstein; şi Theodore, cel timid, bonom, iubitor şi sensibil.

Dar în ALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ, Veveriţele au evoluat faţă de aventurile lor cinematografice anterioare. Regizorul Walt Becker (“Wild Dogs”) spune: “Veveriţele s-au maturizat puţin pentru că acest film este despre găsirea menirii în viaţă şi descurcarea pe cont propriu. Ne-am propus să facem un film de care să se bucure atât adulţii cât şi copiii.”

În ALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ, cariera lui Dave ca manager pentru muzicieni a început, datorită Veveriţelor. Are un nou client captivant- o tânără stea pop în ascensiune, pe numele ei Ashley, interpretată de actriţa/cântăreaţa/scriitoarea/modelul Bella Thorne (“My Own Worst Enemy,” “Shake It Up”). În ciuda popularităţii ei, Ashley a rămas “dulce şi cu picioarele pe pământ,” spune Thorne. De exemplu, ea remarcă, “Când am cunoscut-o pe Ashley, era asaltată de paparazzi, dar ea se asigura ca Veveriţele să nu fie călcate în picioare.” Ashley le oferă de asemenea sprijin emoţional şi muzical Veveriţelor atunci când se reîntâlnesc cu Dave în Florida.

Deoarece Dave e mai ocupat ca niciodată, el optează să se separe de băieţi pentru ca aceştia să-şi poată trăi viaţa cât mai “normal” posibil. “Dave e mai confortabil cu ideea ca totul să fie cât mai normal cu putinţă,” spune Lee. Dave devine mai mult un părinte pentru băieţi, un mare pas înainte faţă de tutorele lor sufocant. “Momentele părinteşti sunt importante pentru evoluţia acestei franşize,” remarcă Becker.

Dar în mediul familial al Veveriţelor, eforturile pentru normalitate, şi obţinerea ei sunt o adevărată provocare. Băieţilor le lipseşte statutul lor de staruri pop şi nu se sfiesc să i-o arate lui Dave. Mai mult, frustrarea lui Dave legată de noile sale îndatoriri continuă să-l chinuie şi fanii se vor bucura că manifestarea lui specifică de frustrare tristă – un urlet puternic “Alviiiiin!!!” – îl va pune iar la încercare pe Dave, ca sistemul de sunet Dolby din cinematograful dv. “Acest strigăt e un fel de a doua natură acum,” spune Jason Lee, “pentru mine şi pentru Dave.”

Viaţa lui Dave mai ia o întorsătură datorită Samanthei (ea preferă să i se spună “Sam”), medic ATI (Kimberly Williams-Paisley) cu care are o relaţie romantică înfloritoare. De fapt, Dave şi Sam se apropie aşa de tare încât Veveriţele încep să se întrebe dacă el o va cere de soţie.

Ideea ca Dave să-şi pună pirostriile nu-i încântă pe băieţi; de fapt ei se tem că asta le va da viaţa peste cap şi că-i va dezrădăcina din casa lui Dave! Si mai mult complică lucrurile fiul adolescent al lui Sam, Miles (Josh Green), care le respinge instantaneu pe Veveriţe, care au aceeaşi reacţie faţă de Miles.

Veveriţele află curând că Miles e un adversar dur pentru că îl poate întrece pe Alvin. “Miles e aproape ca Alvin pe steroizi,” spune Becker. “El e la fel de răuvoitor ca Alvin, dar cu un pas înaintea lui. Miles zădărniceşte toate planurile Veveriţelor.”

“Miles apare precum clasicul adolescent ‘băiat rău,’” spune Josh Green. “Îmi place să-l compar cu Alvin. Amândoi crează dificultăţi şi sunt zgomotoşi şi duri.

“Fiecare dintre noi are un mic Alvin in el,” a continuat el. “Ştii, vocea aia din tine care îţi spune, să ieşim şi să facem o gălăgie.”

Din nefericire pentru Veveriţe, Dave se face că nu vede că Miles le batjocoreşte. “Dave crede că Miles e un copil drăgălaş,” spune Lee. “Va descoperi însă că Miles are acea nelinişte de adolescent a la Alvin, dar în formă umană.”

În mijlocul ostilităţilor lor, dacă nu chiar război total, Veveriţele şi Miles descoperă că au un ţel comun: să împiedice nunta lui Dave cu Sam. Veveriţele se tem că familia lor se va schimba definitiv dacă Dave se însoară şi, ceea ce e şi mai rău, că Miles va deveni fratele lor vitreg. Miles, spune Green “de asemenea nu e de acord cu planul lui Dave şi Sam de, ‘Să reunim familia şi o să trăim cu toţii fericiţi.”

Într-un pact de care ne aduce aminte expresia, ‘Duşmanul duşmanului meu e prietenul meu,’ Veveriţele şi Miles îşi reunesc forţele în silă şi străbat ţara ca să ajungă în Florida, şi încearcă şi distrug ceea ce cred ei că va fi cererea în căsătorie a lui Dave pentru Sam.

E o călătorie plină de aventură, râsete, muzică şi multă culoare locală. Dar Becker remarcă de asemenea că e vorba de o încercare a lui Alvin, Simon, Theodore şi Miles de a găsi o cale de a combina familia. Apoi introduce elemente despre noua familie combinată ca o introducere a acestui nou capitol din vieţile Veveriţelor. Nu mai e vorba doar de cei trei băieţi şi de Dave Seville. Două noi personaje – o iubită a lui Dave, şi fiul ei adolescent – intră în scenă, şi dau peste cap viaţa şi familia Veveriţelor.

“Cred că ideea de familie combinată este una cu care se identifică mulţi,” spune Becker. “Veveriţele încearcă mereu să facă ceea ce este corect, dar sfârşesc prin a o face prost. Poţi extrage multe momente comice din aceste experienţe de familie.”

Poster-70x100

De asemenea există şi mult umor extras din odiseea străbaterii ţării de către băieţi. Totul începe atunci când Miles le bagă pe Veveriţe pe furiş într-un avion şi totul merge prost. În avion , întâlnesc un nou inamic – un Agent de Paza pentru Transporturi pe nume Suggs, interpretat de câştigătorul premiului Emmy® Tony Hale (“Veep”).

Suggs le poartă pică Veveriţelor chiar înainte de a le cunoaşte, deoarece a fost traumatizat în urmă cu ceva ani când a fost părăsit de iubită în timp ce asculta o melodie a băieţilor. Acum la bordul zborului fatidic spre Florida, Veveriţele se află acolo ca să-l chinuie personal pe Suggs. Pasul unu: Theodore eliberează o maimuţă din cuşca ei la bordul avionului; pasul al doilea: nou eliberata maimuţă deschide celelalte cuşti cu animale; pasul al treilea: haosul se dezlănţuie. “Cred că am acoperită o bună parte din regatul aimalelor care ies din avion,” glumeşte Becker.

Incidentul cu animalele sălbatice libere pătează dosarul perfect al Agentului de Pază pentru Transporturi la bordul avionului: Suggs. Spune Tony Hale: “Atunci când Veveriţele transformă zborul într-o mini gradină zoo, cariera lui Suggs este compromisă, şi acesta e scos din sărite!”

Hale a apreciat oportunitatea de a aborda un rol diferit în ALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ. Explică el: “În general sunt tipul din ‘Veep’ sau de exemplu ‘Arrested Development,’ care e abuzat. Ei bine, Suggs e abuzat, dar continuă să lupte şi nu încetează să încerce să le distrugă pe Veveriţe. E foarte amuzant să joci rolul negativ.”

După ce au distrus avionul şi cu Suggs scos din discuţie, Veveriţele şi Miles îşi încep călătoria terestră …sau…”marea aventură,” care le dă ocazia să viziteze – şi să aducă şi mai multe daune – mai multor culturi din S.U.A.

“Ocazia de a experimenta mai multe locaţii prin ochii Veveriţelor e irezistibilă,” remarcă Becker. În plus, “Toată lumea îşi aminteşte de călătoriile în familie, care pot fi în egală măsură aventură şi situaţii complicate, şi asta crează poveşti.”

ALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ amestecă lucrurile, din punct de vedere muzical. Fiecare oprire din călătoria Veveriţelor şi a lui Miles îşi are propriul personaj special şi influenţe muzicale diferite – de la modern, vibraţii hip-hop/country Austin, Texas bar la jazz, blues şi funk de la New Orleans, până la muzica latino din Miami.

Continuând tradiţia benzii sonore a seriilor, Alvin şi Veveriţele îşi pun amprenta unică “distrugătoare” inclusiv pe “Uptown Funk,” “Turn Down For What,” şi aşa mai departe. În plus, Redfoo şi băieţii schimbă versurile la “Juicy Wiggle (Remix Veveriţe).” Banda sonoră prezintă de asemenea hitul atestat internaţional cu platină al lui Sheppard “Geronimo” şi “Oh My Love al lui The Score.”

Mark Mothersbaugh este compozitorul şi producătorul muzical executiv este Alana Da Fonseca. Banda sonora Universal Republic va fi lansată pe 11 Decembrie.