Animațiile nominalizate la Oscar 2013 vin la Anim’est

Cea mai lunga zi de gradinita

La cea de-a opta ediție a festivalului Anim’est , pe lângă programul Think Oscar!, spectatorii vor putea urmări și cele cinci filme nominalizate în 2013 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație.

Programul este pus la cale alături de noii parteneri ai Anim’est, ShortsTV, o televiziune dedicată scurt-metrajelor, lansată de curând și în România. SHORTSTV™ aparţine Shorts International, cea mai importantă companie de entertainment dedicată scurt-metrajelor, şi este disponibil în România prin Romtelecom. Shorts International se ocupă de asemenea şi de Shorts™, care oferă scurtmetraje on demand prin iTunes în 54 de ţări. Încă din 2006, Shorts International a distribuit în cinematografe scurtmetrajele nominalizate la Oscar, atât în America de Nord cât și în Europa.

Adam and dog

Adam și câinele (r. Minkyu Lee ), o poveste despre prietenia dintre om și câine, începând cu primele zile ale Genezei, Guacamole proaspăt (r. PES),  despre un bucătar invizibil care pregăteşte o reţetă unică de guacamole cu ajutorul unor ingrediente neobişnuite, Maggie Simpson în  Cea mai lungă zi de grădiniţă (r. David Silverman), Până peste cap (r. Timothy Reckart, Fodhla Cronin O’Reilly) și Omul de hârtie (r. John Kahrs), în care un tânăr face încercări disperate de a atrage atenţia unei fete care lucrează într-un zgârie-nori, peste drum de biroul său vor putea fi urmărite la Cinema Studio, miercuri, 9 octombrie, de la ora 22:00.